Skip to main content

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταδικάζει την παρεμπόδιση της παράστασης του Ζαραλίκου (vid)

Κάθε απόπειρα, έργω ή λόγω, βίαιης παρεμπόδισης της είναι ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα, τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

Με ανάρτησή του στο twitter καταδίκασε την παρεμπόδιση της παράστασης του Χριστόφορου Ζαραλίκου, χθες, σε θέατρο στο κέντρο της Αθήνας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου αναφέρει στην ανάρτησή του:

«Η κοινωνία μας έχει εμπεδώσει την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης, πρωτίστως της σάτιρας, όσο αιχμηρή και αν είναι. Κάθε απόπειρα, έργω ή λόγω, βίαιης παρεμπόδισης της είναι ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα, πόσω μάλλον όταν έχει χαρακτηριστικά αυτοδικίας».

Καταδίκη ΣΥΡΙΖΑ για παρεμπόδιση της παράστασης Ζαραλίκου

Την παρεμπόδιση της παράστασης  του Χριστόφορου Ζαραλίκου, εχθές, σε θέατρο στο κέντρο της Αθήνας καταδίκασε με ανάρτησή του στο Twitter ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

Ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η διακοπή της παράστασης είναι «ντροπιαστική και επικίνδυνη» και «σημάδι παρακμής».

«Η λογοκρισία δεν θα περάσει, η τέχνη και η ελευθερία θα νικήσουν» σημειώνει ο κ. Ζαχαριάδης.

Νωρίτερα υπήρξε αντίδραση και από το ΚΚΕ για το συμβάν, όπου λέει πως «σημάδι τεράστιας σήψης κι αυταρχισμού η διακοπή θεατρικών παραστάσεων από δήθεν “αγανακτισμένους” σε ρόλο “μπράβου”, επειδή διάφοροι επιχειρηματικοί, πολιτικοί ή άλλοι παράγοντες ενοχλούνται από τη σάτιρα των καλλιτεχνών. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Πολιτισμού δεν έχουν ακόμη τουλάχιστον καταδικάσει το γεγονός, δείχνει την ανοχή τους απέναντι σε τέτοια φαινόμενα».

Σημειώνεται ότι ο γνωστός ηθοποιός και stand up comedian Χριστόφορος Ζαραλίκος κατήγγειλε ότι η δημοσιογράφος Σάσα Σταμάτη, με τη συνδρομή δύο «μπράβων» διέκοψαν την παράστασή του «200 χρόνια δανεικά» σε θέατρο της Αθήνας. Σύμφωνα με χρήστες των social media, η Σάσα Σταμάτη διαμαρτυρήθηκε στον κωμικό επειδή στην παράσταση υπήρχε αναφορά στον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά όχι στην επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη.