Skip to main content

Οικονόμου: Εξεταστική για θέματα ΜΜΕ και δημοσκοπήσεις και για την περίοδο 2015-2019

Την πρόθεση της κυβέρνησης να διευρυνθεί η εξεταστική επιτροπή για θέματα ΜΜΕ-δημοσκοπήσεων και για το 2015-2019, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Την πρόθεση της κυβέρνησης να διευρυνθεί η πρόταση για εξεταστική επιτροπή για θέματα ΜΜΕ και δημοσκοπήσεων και για την περίοδο 2015-2019, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Όπως σημείωσε, «δεν έχουμε λόγο να αρνηθούμε τη συζήτηση, ωστόσο δεν μπορεί να περιοριστεί σε θέματα που έχουμε απαντήσει τόσες φορές και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να τα εργαλειοποιήσει… Αφού είναι να συζητήσουμε, να μιλήσουμε για την περίοδο από το 2015 και μετά».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αγκυλωμένος σε συνταγές του παρελθόντος και αδυνατεί να δει ποια είναι η πολιτική που απαντά στις ανησυχίες των πολιτών».

Αναφερόμενος εξάλλου στο νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται στη χώρα μας τα επόμενα 24ωρα, τόνισε ότι ο κρατικός μηχανισμός έχει ήδη τεθεί σε επιφυλακή και έχουν γίνει συσκέψεις με τους αρμόδιους φορείς στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης.

«Δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τα φυσικά φαινόμενα, αλλά μπορούμε να διαχειριστούμε τις συνέπειές τους, με έργα πρόληψης κατά την εκδήλωσή τους και διαχείριση των συνεπειών τους. Η Πολιτεία τα τελευταία δυο χρόνια αντιδρά και σε αποζημιώσεις και σε αποκαταστάσεις με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, κι αυτό γίνεται και στη βόρεια Εύβοια, με αντιδιαβρωτικά έργα, κορμοπλέγματα, αντιπλημμυρικά έργα», σημείωσε.

Δεν είμαστε στο πλαίσιο θωράκισης που θα θέλαμε μέσα σε 2,5 μήνες (από τις φωτιές στη Βόρεια Εύβοια) αναγνώρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά γίνεται το καλύτερο δυνατό.