Skip to main content

Οικονόμου για Άγιο Δημήτριο: Έχουμε πλαίσιο λειτουργίας ορισμένων εκδηλώσεων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε στο καλοκαίρι όπου έγιναν γιορτές και θρησκευτικές λειτουργίες σε πλαίσιο συγκεκριμένων μέτρων.

Δεν έδωσε σαφή απάντηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφορικά με το πως και εάν θα γίνουν οι εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη το τριήμερο 26-28 Οκτωβρίου.

Την ώρα που τα επιδημιολογικά δεδομένα προκαλούν ανησυχία για την περιφερειακή ενότητα της Θεσσαλονίκης, o Οικονόμου είπε ότι «και μέσα στο καλοκαίρι είχαμε μεγάλες γιορτές και θρησκευτικές λειτουργίες που γίναν με ένα πλαίσιο συγκερκριμένων μέτρων», ενώ ξεκαθάρισε ότι σε σχέση με πέρυσι η διαφορά είναι πως αρκετός κόσμος είναι πια εμβολιασμένος.

«Βεβαίως θέλουμε να ανεβάσουμε το ποσοστό εμβολιασμού, υπάρχουν νομοί ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα που τα ποσοστά πρέπει και θα βελτιωθούν ακόμα περισσότερο, παρακολουθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα. Εκείνο που πρέπει να κανείς να κρατήσει είναι ότι φέτος δεν είναι όπως πέρυσι εξαιτίας του εμβολιασμού και δεν πρέπει να το ξεχνάμε ούτε στιγμή», σημείωσε ο κ. Οικονόμου, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση έχει ένα πλαίσιο λειτουργίας ορισμένων εκδηλώσεων.