Skip to main content

Οικονόμου για αξιολόγηση στα σχολεία: Δεν θα γίνουν ανεκτά φασόν κείμενα

«Η υιοθέτηση φασόν κειμένων δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Μήνυμα πως ο νόμος για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα εφαρμοστεί έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας ότι η υιοθέτηση «φασόν» κειμένων δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για «εμμονές μίας Ελλάδας που πασχίζουμε να αφήνουμε πίσω μας. Μίας Ελλάδας που αρνείται να αντιληφθεί την ανάγκη να προσαρμοστεί στις σύγχρονες προκλήσεις. Αναφέρομαι στα “φασόν” κείμενα, με τα οποία συνδικαλιστικές ηγεσίες προσπαθούν να “ακυρώσουν στην πράξη” την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «οποιαδήποτε υιοθέτηση τέτοιων κειμένων δεν συνιστά εφαρμογή της αξιολόγησης, αλλά παραβίαση του ισχύοντος κανονιστικού πλαισίου και προφανώς δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή».

«Ο νόμος δεν επιτρέπει κουτοπονηριές»
Όπως τόνισε, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει τον νόμο. «Και ο νόμος δεν επιτρέπει κουτοπονηριές, οι οποίες εκτός από παράνομες είναι και ανάξιες του εκπαιδευτικού λειτουργήματος» συνέχισε.

Κάλεσε, δε, τις συνδικαλιστικές ηγεσίες «να ξανασκεφτούν και να συστρατευτούν στην προσπάθεια αναβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης, κρίκος της οποίας είναι και η αξιολόγηση».

Είπε επίσης ότι ήδη περισσότερα από 8.300 σχολεία -δηλαδή το 60% επί του συνόλου των σχολικών μονάδων- έχουν προχωρήσει στην πρώτη φάση της αξιολόγησης.