Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022
x

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΚΗ: ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΦΥΓΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΗΘΕΙ ΜΕΣΩ INTERPOL

«Υπάρχουν συγκεκριμένες δικονομικές διαδικασίες που προβλέπουν την κίνηση όλων εκείνων των διαδικασιών» είπε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Στο θέμα της δολοφονίας του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, ο Λευτέρης Οικονόμου, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ερωτηθείς αν έχουν βάση οι πληροφορίες που διακινούνται τις τελευταίες ώρες για το αν υπήρξε διαφυγή 20χρονου, που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, στην Αλβανία είπε μιλώντας στην ΕΡΤ: «Το θέμα είναι σε πλήρη εξέλιξη, η ανάκριση διέπεται από το πλαίσιο της μυστικότητας και εκ της θέσεώς μου δεν θα μπορούσα να αναφερθώ και δεν επιτρέπεται ως προς την πορεία της ανάκρισης. Μπορώ όμως να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μας ότι η ΕΛΑΣ κινήθηκε γρήγορα και συντεταγμένα, προέβη αμέσως στη σύλληψη του φερόμενου ως δράστη και συνεχίζει με τον ίδιο εντατικό ρυθμό και για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων που πήραν μέρος στη συμπλοκή προκειμένου να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη».

Διαβάστε ακόμα: Θεσσαλονίκη-Δολοφονία Άλκη: Τι λέει η ΕΛΑΣ για τα περί διαφυγής εμπλεκόμενου στην Αλβανία

«Σε κάθε περίπτωση, αν κάποιος, ο οποίος στην πορεία αποδειχθεί ότι έχει εμπλοκή, διέφυγε στο εξωτερικό, υπάρχουν συγκεκριμένες δικονομικές διαδικασίες που προβλέπουν την κίνηση όλων εκείνων των διαδικασιών για να λογοδοτήσει ο κάθε δράστης στη δικαιοσύνη» τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Όταν ρωτήθηκε από την δημοσιογράφο, εάν αυτό σημαίνει ότι θα αναζητηθεί μέσω της Ιnterpol, στην περίπτωση που έχει διαφύγει, απάντησε: «Σαφώς, υπάρχουν όλες οι διαδικασίες».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ