Skip to main content

Οικονόμου για Πάσχα: Δεν απαγορεύεται το ψήσιμο, αλλά ο συνωστισμός

Λευτέρης Οικονόμου για την απαγόρευση κυκλοφορίας: «Δεν απαγορεύεται το ψήσιμο, αλλά ο συνωστισμός και άσκοπες μετακινήσεις»

Τα μέχρι τώρα συμπεράσματα δείχνουν ότι η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών τηρεί τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Αυτό σημείωσε το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, σχετικά με τον εορτασμό του Πάσχα, είπε πως δεν απαγορεύεται το ψήσιμο απαγορεύονται ο συνωστισμός και οι άσκοπες μετακινήσεις.

Η Ελλάδα, ωστόσο, βρίσκεται πολύ ψηλά ως προς στην ανταπόκριση προς τα μέτρα σε σχέση με τις άλλες χώρες, είπε.

Ο υφυπουργός εξήγησε πως το αστυνομικό προσωπικό θα ενεργήσει με ψυχραιμία αλλά και αποφασιστικότητα σε κάθε περίπτωση.

Όπως είπε, είναι ελάχιστοι εκείνοι που παρά τις εκκλήσεις, τις συστάσεις και τους περιορισμούς δεν υπακούν και θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεών τους.

Σε περίπτωση συνάθροισης πιστών σε εκκλησίες θα υπάρξει παρέμβαση. Η πλειοψηφία ιερέων και πολιτών, όμως, δείχνει να συμμορφώνεται, όπως επεσήμανε ο υφυπουργός, προσθέτοντας ότι είναι σε συνεννόηση με τους ιερείς.

Στη συνέχεια έκανε έκκληση προς τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα. «Να σεβαστούμε την ιερότητα των ημερών και τη δύσκολη θέση των ιερέων», είπε.

Έκκληση προς τους πολίτες έκανε επίσης και για αλληλοσεβασμό, κυρίως στις πολυκατοικίες, να μην δημιουργήσουν οι κάτοικοι προβλήματα στην ομαλή κοινωνική συμβίωση. Σημαντικός είναι ο έλεγχος των άσκοπων μετακινήσεων, τόνισε, καθώς αυτό θα συμβάλει στην πιο γρήγορη άρση των μέτρων. «Αν τα πάμε καλά αυτό το τριήμερο θα παίξει σημαντικό ρόλο για να βρεθούμε ένα βήμα πιο κοντά στην άρση των μέτρων».