Skip to main content

Οικονόμου για πυροβολισμό 16χρονου στα Διαβατά: H ανθρώπινη ζωή δεν αποτιμάται σε χρήματα

«Η ανθρώπινη ζωή έχει τεράστια αξία και η αξία της δεν μετριέται σε κανένα είδους ποσό», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ανακοινώσεις αναμένονται από την ελληνική αστυνομία για το περιστατικό με τον πυροβολισμό στο κεφάλι του 16χρονου Ρομά στην περιοχή των Διαβατών, στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Διαβάστε ακόμη: Πυροβολήθηκε στο κεφάλι ο ανήλικος στην καταδίωξη - Δίνει μάχη για τη ζωή

«Θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την ελληνική αστυνομία και όπως σε κάθε άλλη αντίστοιχη περίπτωση θα υπάρξει έρευνα για να δοθούν οι απαντήσεις που πρέπει να δοθούν», σημειώσε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη - Συνελήφθη αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ για τον πυροβολισμό στον 16χρονο Ρομά

Παράλληλα πρόσθεσε για το περιστατικό ότι «η ανθρώπινη ζωή δεν αποτιμάται σε χρήματα, αυτό είναι αυτονόητο. Η ανθρώπινη ζωή έχει τεράστια αξία και η αξία της δεν μετριέται σε κανένα είδους ποσό». Υπενθυμίζεται ότι 16χρονος τα μεσάνυχτα της Κυριάκης έβαλε 20 ευρώ πετρέλαιο κίνησης στο αγροτικό φορτηγάκι του σε βενζινάδικο της οδού Μοναστηρίου και στη συνέχεια διέφυγε χωρίς να πληρώσει το αντίτιμο.

Ακολούθως καταδιώχθηκε από την ΕΛΑΣ και πυροβολήθηκε στο κεφάλι από πυρά αστυνομικών. Ο 16χρονος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση.