Skip to main content

Οικονόμου για Σταυρούπολη:Μαθητές οι συλληφθέντες-Τι είπε για τη στάση της ΕΛΑΣ

«Τα σχολεία είναι για να μαθαίνουν τα παιδιά γράμματα», επισήμανε ο κυβ. εκπρόσωπος και δεν μπορεί η ζωή τους να είναι «έρμαιο τέτοιων συμπεριφορών».

Στην ανάγκη να γίνει η διαχείριση της κατάστασης με ψυχραιμία από την Αστυνομία καθώς πρόκειται για μαθητές και μάλιστα σε σχολεία που γίνονταν μαθήματα, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, αναφορικά με τα επεισόδια για δεύτερη ημέρα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Απαντώντας στην κριτική για τη μη παρεμβατική στάση της Αστυνομίας την ώρα των επεισοδίων για δεύτερη ημέρα, ο κ. Οικονόμου εξήγησε ότι «υπήρξε η ανάλογη στάση που χρειαζόταν για να γίνει διαχείριση της κατάστασης με ψυχραιμία γιατί τοσχολείο ήταν σε λειτουργία, γίνονταν μαθήματα».

Σχετικά με τις 40 προσαγωγές, εκ των οποίων οι έξι μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ανέφερε ότι «είναι μαθητές και οι προσαχθέντες και οι συλληφθέντες».

Διαμήνυσε μάλιστα ότι «δεν θα επιδειχθεί καμία ανοχή σε τέτοιες ακραίες συμπεριφορές» και επανέλαβε ότι «μιλάμε για μαθητές και επιδεικνύουμε την ευαισθησία που χρειάζεται όταν έχουμε να κάνουμε με μαθητές».