Skip to main content

Οικονόμου κατά Τσίπρα για εξεταστική: Επιθυμεί να δραπετεύσει

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για δύο Εξεταστικές για τα ΜΜΕ α΄φησε ο κυβερνητικός εκρόσωπος κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να δραπετεύσει.

Με την Κοινή Διακήρυξη που υπέγραψαν χθες, οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Αναστασιάδης και Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι στην τριμερή, ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπροσώπου, Γιάννης Οικονόμου.

«Ένα ακόμη σημαντικό γεγονός για τη διεθνή θέση της χώρας μας και την προώθηση των εθνικών μας συμφερόντων προστέθηκε χθες κατά την  9η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου. Υπογράφηκε Μνημόνιο  για τη διασύνδεση των τριών χωρών  στη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας, Μνημόνιο για τριμερή συνεργασία σε θέματα αποδήμων και κοινή πολιτική διακήρυξη, με την οποία οι τρεις ηγέτες παίρνουν ξεκάθαρη θέση σε ό,τι αφορά τις περιφερειακές εξελίξεις και καταδικάζουν την τουρκική προκλητικότητα», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στην συνέχεια κάνοντας αναφορά στην προκλητικότητα της Τουρκίας, παρέθεσε τα λόγια του πρωθυπουργού ο οποίος είπε πως οι θέσεις της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου «ταυτίζονται στην καταδίκη της προκλητικής πρακτικής και της επιθετικής ρητορικής της Τουρκίας».

Οι τρεις ηγέτες με την κοινή διακήρυξή τους ανάμεσα στ’ άλλα:

-Επαναβεβαιώνουν την αποφασιστικότητά τους για τη συνέχιση της συνεργασίας σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος ενισχύοντας την ειρήνη, την ασφάλεια και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

-Απευθύνουν μήνυμα προς την Τουρκία να απέχει από προκλήσεις και μονομερείς ενέργειες που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο, όπως η παρενόχληση ερευνητικών πλοίων που έχουν αδειοδοτηθεί από την Ελλάδα ή την Κύπρο.

-Υπογραμμίζουν τη σημασία «του σεβασμού της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων όλων των κρατών στις θαλάσσιες ζώνες τους».

-Καταδικάζουν τις συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και όλες τις άλλες παράνομες δραστηριότητες σε περιοχές που βρίσκονται εντός της υφαλοκρηπίδας της Ελλάδας, κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου.

-Υπογραμμίζουν ότι το παράνομο τουρκο-λιβυκό μνημόνιο για την οριοθέτηση περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας στη Μεσόγειο παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών, δεν συμμορφώνεται με το Δίκαιο της Θάλασσας και δεν μπορεί να παράγει έννομα αποτελέσματα.

Επίθεση σε Τσίπρα για την εξεταστική

Την ίδια ώρα, επίθεση προς τον αρχηγό της αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με φόντο την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική που αφορά τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ αλλά και τις δημοσκοπήσεις. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Οικονόμου, υποστήριξε πως «έχουμε ξεκαθαρίσει ότι τα βασικά ζητήματα που ισχυρίζεται ότι θέλει να ερευνηθούν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή το θέμα της χρηματοδότησης των ΜΜΕ και των δημοσκοπήσεων, εμείς λέμε να διερευνηθούν από το 2015 μέχρι σήμερα».

Συμπλήρωσε δε πως: «Είναι σαφές ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να δραπετεύσει από την περίοδο της δικής του διακυβέρνησης και τη χειραγώγηση των ΜΜΕ» και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι υπήρξαν προβλέψεις από δημοσκοπήσεις που δεν επιβεβαιώθηκαν για το τελικό αποτέλεσμα. «Να ορίσουμε την ουσία αυτών που θέλουμε να ερευνήσουμε. Εάν η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει να προτιμά να δραπετεύσει εμείς θα καταθέσουμε τη δική μας πρόταση» είπε αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο για δύο Εξεταστικές.