Skip to main content

Οικονόμου: Πανδημία του 21ου αιώνα η βία κατά των γυναικών

Έχει έρθει η ώρα όλοι μαζί να πάρουμε θέσεις μάχης ενάντια σε αυτό το διαρκή κίνδυνο, τονίζει ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Η κρίση της πανδημίας του COVID-19 επιδείνωσε και μια άλλου είδους πανδημία που εξακολουθεί να μαστίζει την ανθρωπότητα. Η βία κατά των γυναικών παραμένει η πιο επίμονη, διαδεδομένη και καταστροφική μορφή παραβίασης των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σε παγκόσμια κλίμακα περισσότερες από 1 στις 3 γυναίκες έχουν βιώσει σωματική, ψυχολογική ή και σεξουαλική βία από το στενό και όχι μόνο περιβάλλον τους κάποια στιγμή στη ζωή τους. Δικαίως λοιπόν χαρακτηρίζεται ως πανδημία του 21ου αιώνα» τονίζει ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών.

«Αν αναλογιστούμε την πρόοδο η οποία έχει συντελεστεί μέσα από την αντιμετώπιση πλήθους προκλήσεων για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη βελτίωση του επιπέδου της κοινωνικής ευημερίας, έχει έρθει η ώρα όλοι μαζί να πάρουμε θέσεις μάχης ενάντια σε αυτό το διαρκή κίνδυνο που αναμφίβολα απειλεί το κύτταρο της κοινωνικής συνοχής που δεν είναι άλλο από την ίδια την οικογένεια», τονίζει.

«Η Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών αποτελεί μια ευκαιρία ώστε όλοι μαζί, Πολιτεία και Κοινωνία, να αθροίσουμε εκ νέου τις δυνάμεις μας και να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειές εξάλειψης του απαράδεκτου αυτού κοινωνικού φαινομένου που εξακολουθεί να αμαυρώνει τη σπουδαία πρόοδο που η ανθρωπότητα έχει επιτύχει», καταλήγει.