Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022
x

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ:ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ-Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

«Η κυβέρνηση προχωρά με σώφρονα και λελογισμένη πολιτική τηρώντας δημοσιονομική ισορροπία ώστε να προχωρήσει η ανάπτυξη της χώρας» είπε ο κ. Οικονόμου

Η κυβέρνηση παραμένει δίπλα στον πολίτη και γι’ αυτό εξαντλούμε όλα τα περιθώρια ώστε να στηρίξουμε τους πιο ευάλωτους σε αυτή την πρωτόγνωρη κρίση που βιώνουμε όχι μόνο εμείς ως χώρα αλλά και άλλα κράτη στην ΕΕ, κάτι που είχε να συμβεί από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Όσον αφορά στην όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων από την πλευρά της Τουρκίας, ο κ. Οικονόμου δήλωσε με έμφαση «θα αντιδράσουμε με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία όπως πάντα», υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα παραμένει παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε εκτενώς σε όλα τα μέτρα και παρεμβάσεις που έχει προχωρήσει η κυβέρνηση για την ενίσχυση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν δοθεί 43 δισ. στην αγορά και άλλα 3 δισ. για την ενεργειακή κρίση. Τόνισε δε ότι όλες οι μειώσεις φόρων έχουν μόνιμο χαρακτήρα.

Επίσης, σημείωσε στην ΕΡΤ ότι η κυβέρνηση προχωρά με σώφρονα και λελογισμένη πολιτική τηρώντας δημοσιονομική ισορροπία ώστε να προχωρήσει η ανάπτυξη της χώρας καθώς -όπως είπε- οι προβλέψεις για την ελληνική οικονομία είναι σε πολύ θετικό επίπεδο.

Ερωτηθείς για τα σενάρια των εκλογών, ξεκαθάρισε ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας όπως το έχει εξαγγείλει και ο πρωθυπουργός, ενώ ανέφερε ότι ο εκλογικός νόμος δεν πρόκειται να αλλάξει.

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι η Αθήνα θα αντιδράσει με αποφασιστικοτητα και ψυχραιμία όπως πάντα, σημειώνοντας ότι η όξυνση από πλευράς της Τουρκίας αντανακλά την έντονη ενόχληση της Άγκυρας για την αναβάθμιση της Ελλάδας. Επίσης, ανέφερε ότι η χώρα βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση και πως παρακολουθεί προσεκτικά όσα γίνονται. Υπογράμμισε δε ότι η χώρα έχει προχωρήσει σε ισχυρές συμμαχίες και έχει υπογράψει ισχυρές διμερείς συμφωνίες.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ