Skip to main content

Είκοσι χρόνια από την ίδρυση των Παιδικών Χωριών SOS Πλαγιαρίου

Για την ίδρυση των Παιδικών Χωριών SOS Πλαγιαρίου πραγματοποιήθηκε πρόσφατα εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς.

Σε ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα διοργανώθηκε πρόσφατα η εκδήλωση για τον εορτασμό των 20 χρόνων από την ίδρυση του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου στη Θεσσαλονίκη.

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου της Τράπεζας Πειραιώς,  εκπρόσωποι των αρχών και της επιστημονικής κοινότητας, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, φίλοι και συνεργάτες του Σωματείου, παρακολούθησαν ομιλίες και βίντεο σχετικές με τις δράσεις και το έργο του Σωματείου όλα αυτά τα χρόνια. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο καθηγητής παιδοψυχιατρικής, κ. Νίκος Ζηλίκης, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Βούλα Πατουλίδου, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Άννα Αγγελίδου-Πολυχρονιάδου, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Θέρμης, κος Στέλιος Αποστόλου.



Συγκινητική στιγμή η βράβευση, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, της κ. Ελπίδας Πανέρα, τέως Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης αλλά και αφοσιωμένης εθελόντριας επί σειράς ετών στο έργο του Σωματείου. Για την προσωπικότητα και την προσφορά της κ. Πανέρα, μίλησαν, το μέλος Δ.Σ. κ. Σωκράτης Ουζούνογλου και ο Υπεύθυνος Παιδαγωγικών Προγραμμάτων Βορείου Ελλάδος, κ. Γιώργος Μπασδάρης, ενώ ο Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, κ. Γιώργος Πρωτόπαπας της παρέδωσε τιμητική πλακέτα. Στη συνέχεια ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου σήμερα φιλοξενούνται 45 παιδιά σε 10 σπίτια, ενώ στη διάρκεια των 20 ετών έχουν  αποκατασταθεί, και εκπαιδευθεί περισσότερα από 80 παιδιά.



Μεγάλοι πρωταγωνιστές της βραδιάς, η θεατρική ομάδα των παιδιών του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου που παρουσίασε ένα δικό της θεατρικό δρώμενο και εντυπωσίασε με τη χάρη και το ταλέντο της.

Ακολούθησε cocktail με live performance από το συγκρότημα με βιολιά Trinity Electric String Trio.