Skip to main content

Εικοσιδύο οι υποψήφιοι διευθυντές εκπαίδευσης στην Κ. Μακεδονία

Τα οριστικά αποτελέσματα, μετά και τις συνεντεύξεις, αναμένονται περίπου στις 23 με 24 Μαρτίου. Ποιοι είναι οι υποψήφιοι.

Στην τελική ευθεία εισήλθε από σήμερα η διαδικασία επιλογής των νέων διευθυντών εκπαίδευσης στις 13 περιφέρειες της χώρας. Χθες ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των υποψηφίων με βάση τα τυπικά προσόντα τους καθώς και η διαδικασία των ενστάσεων και σήμερα οι πίνακες μοριοδότησης έχουν αναρτηθεί στις περιφερειακές διευθύνσεις. Πλέον απομένει η τελική φάση της διαδικασίας επιλογής η οποία περιλαμβάνει τις συνεντεύξεις των υποψηφίων. Αυτές αρχίζουν τη Δευτέρα 4 Μαρτίου με τους υποψηφίους της Δυτικής Μακεδονίας και ολοκληρώνονται στις 20 του μήνα με τους υποψηφίους της Στερεάς Ελλάδας.

Για τις 13 θέσεις των διευθυντών εκπαίδευσης έχουν υποβληθεί συνολικά 205 υποψηφιότητες. Ειδικότερα, για την Κεντρική Μακεδονία οι υποψήφιοι ανέρχονται σε 22. Στις υπόλοιπες περιφέρειες ο αριθμός των υποψηφίων είναι: Ανατολική Μακεδονία Θράκη 27, Δυτική Μακεδονία 13, Ήπειρος 9, Βόρειο Αιγαίο 16, Δυτική Ελλάδα 17, Θεσσαλία 14, Κρήτη 9, Πελοπόννησος 13, Ιόνια Νησιά 11, Αττική 25, Νότιο Αιγαίο 16 και Στερεά Ελλάδα 13.

Οι υποψήφιοι

Μεταξύ των 22 υποψηφίων της Κεντρικής Μακεδονίας δεν περιλαμβάνεται ο απερχόμενος περιφερειακός διευθυντής Παναγιώτης Ανανιάδης ο οποίος δεν υπέβαλε υποψηφιότητα. Οι 22 είναι οι εξής:

Γιώργος Αγγελόπουλος, Νίκος Ακριτίδης, Δήμητρα Ακριτίδου, Αθανάσιος Αλατζόγλου, Παναγιώτης Αλεκάκης, Νίκος Απτσελής, Στέργιος Βλαχόπουλος, Σταύρος Γρόσδος, Δημήτρης Δρογίδης, Δημήτρης Θεολόγου, Χρυσούλα Κεχαΐδου, Γιώργος Κλαπανάρης, Χαράλαμπος Κολυμπαλής, Αλέξανδρος Κόπτσης, Μιχάλης Μαυρίδης, Γρηγόρης Μισαηλίδης, Νίκος Μπόλλας, Απόστολος Ντανής, Ξενοφών Παπασταμόπουλος, Βασίλης Σαββίδης, Δημήτριος Ταχματζίδης, Κατερίνα Τσέκου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις πρώτες τρεις θέσεις, με βάση τη μοριοδότηση από τα τυπικά προσόντα, βρίσκονται οι Μιχ. Κόπτσης, Ν. Ακριτίδης και Κ. Τσέκου. Οι συνεντεύξεις για τους 22 υποψηφίους της Κ. Μακεδονίας έχουν οριστεί για τις 12 Μαρτίου.

Οι συνεντεύξεις δίνονται ενώπιο 9μελους επιτροπής της οποίας πρόεδρος είναι ο αντιπρόεδρος του ΑΣΕΠ Ηλίας Νικολόπουλος. Συμμετέχουν επίσης ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας, δύο πανεπιστημιακοί τους οποίους ορίζει ο υπουργός Παιδείας, ένας εκπρόσωπος από το Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και τέσσερις αιρετοί, ανά δύο από Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Τα οριστικά αποτελέσματα, μετά και τις συνεντεύξεις, αναμένονται περίπου στις 23 με 24 Μαρτίου, με στόχο οι νέοι περιφερειακοί διευθυντές εκπαίδευσης να αναλάβουν καθήκοντα ει δυνατόν έως το τέλος του μήνα.