Skip to main content

Οικουμενικός Πατριάρχης: Η Νέα Υόρκη επόμενος σταθμός της περιοδείας

Ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος βρίσκεται ήδη στην Ιντιάνα των ΗΠΑ, όπου θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του πανεπιστημίου το Νοτρ Νταμ

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο Μητροπολίτης του Πίτσμπουργκ, ιερείς και μέλη της ελληνικής κοινότητας που τον περίμεναν στο αεροδρόμιο. Μικροί μαθητές πρόσφεραν στον Πατριάρχη λουλούδια και ο ίδιος συγκινημένος φωτογραφήθηκε και αστειεύτηκε μαζί τους.

Αμέσως μετά η Πατριαρχική αποστολή μετέβη οδικώς στην Δυτική Βιρτζίνια και στον ιερό ναό των Αγίων Πάντων, μια ιστορική ενορία, σε μια από τις πιο δυναμικές κοινότητες της χώρας. Ο Προκαθήμενος της ορθοδοξίας έψαλε δοξολογία, επισκέφθηκε τον Οίκο Ελπίδας της Ευγένειας και παρακάθησε σε επίσημο γεύμα όπου οι νέοι της κοινότητας του επέδωσαν δωρεά για τα παιδιά της Ίμβρου.

Ο Πατριάρχης βρίσκεται ήδη στην Ιντιάνα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ertnews.gr, όπου σε λίγες ώρες θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του πανεπιστημίου του Νοτρ Νταμ και αμέσως μετά θα μεταβεί στην Νέα Υόρκη.