Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019
x

ILC: Η ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ CITY COLLEGE ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το ILC στεγάζεται στις νέες εγκαταστάσεις του CITY College στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και καταλαμβάνει συνολικά 2000 τετραγωνικά μέτρα.

Ως έναν σύγχρονο πολυχώρο πρόσβασης στην ακαδημαϊκή και εκπαιδευτική γνώση, μία καινοτόμο τύπου βιβλιοθήκη που συνεχώς εξελίσσεται και συμβαδίζει με τους νέους τρόπους πρόσβασης στην έρευνα και στη γνώση και όχι ως μια απλή βιβλιοθήκη χαρακτηρίζει το Information & Learning Commons (ILC) του, το CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση,  το ILC χρησιμοποιεί την τεχνολογία και δίνει μία νέα και ολοκληρωμένη διάσταση στην υπηρεσία της πληροφορίας, κυρίως σε φοιτητές και ακαδημαϊκούς αλλά και σε όλους τους λάτρεις και κυνηγούς της γνώσης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με τους μοντέρνους χώρους της, η βιβλιοθήκη του CITY College, το ILC εισάγει μία νέα εκπαιδευτική φιλοσοφία η οποία συνδυάζει την έρευνα με την εκμάθηση, την ομαδική εργασία και την κοινωνική συνεύρεση, όλα σε ένα σύγχρονο πανεπιστημιακό περιβάλλον. Το ILC περιλαμβάνει την βιβλιοθήκη του κολεγίου και όλες τις υπηρεσίες της αλλά ταυτόχρονα και ένα σύγχρονο υψηλής αισθητικής περιβάλλον με εργαστήρια υπολογιστών και multimedia, αίθουσες εργασίας και μελέτης και αίθουσες σεμιναρίων και εκδηλώσεων.

Σε αυτούς τους άνετους και λειτουργικούς χώρους, όπου η πρόσβαση παραμένει ανοιχτή 7 μέρες την εβδομάδα οι φοιτητές του CITY College έχουν τη δυνατότητα να δουλεύουν σε ομάδες ή να μελετούν απομονωμένα, να δανείζονται υλικό από τις ποικίλες θεματικές συλλογές έντυπων και οπτικοακουστικών μέσων, να ανατρέχουν στις πλούσιες ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων και στις συλλογές ψηφιακών περιοδικών και βιβλίων, να πραγματοποιούν αναζητήσεις στον ηλεκτρονικό κατάλογο της βιβλιοθήκης για τον εντοπισμό βιβλιογραφιών, και να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και σε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, είτε από τον προσωπικό τους υπολογιστή - καθώς υπάρχει ασύρματη παροχή Internet - είτε από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που υπάρχουν στα εργαστήρια του ΙLC.

Το ILC παρέχει πρόσβαση σε πάνω από 15.000 ηλεκτρονικούς τίτλους βιβλίων, στο πλήρες κείμενο 151.000 ηλεκτρονικών ακαδημαϊκών περιοδικών και φιλοξενεί πάνω από 35.000 τόμους βιβλίων και άλλου έντυπου & πληροφοριακού υλικού (διπλωματικές, πρακτικά συνεδρίων, λεξικά, ερευνητικούς οδηγούς, περιοδικά, κλπ). Προσφέροντας καινοτόμες πληροφοριακές υπηρεσίες και επενδύοντας πρωταρχικά σε ψηφιακές πηγές και υλικό, το ILC παρέχει τη δυνατότητα συνεχούς πρόσβασης στην έρευνα και στη γνώση, ακόμα και σε απομακρυσμένους χρήστες.
"Το ILC αποτελεί μία ακόμη πρωτοποριακή ιδέα της ακαδημαϊκής φιλοσοφίας του CITY College που έγινε πραγματικότητα. Το CITY College επεκτείνεται, εξελίσσεται, ακολουθεί τις τελευταίες τάσεις στην εκπαίδευση και προσφέρει τη δυνατότητα στους φοιτητές του να βιώσουν την εκπαιδευτική εμπειρία σε ένα ιδανικό πανεπιστημιακό περιβάλλον", τονίζει η ανακοίνωση.

H βιβλιοθήκη του CITY College, ILC λειτουργεί από τον Απριλίου του 2009 και αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς χώρους του πανεπιστημίου. Στεγάζεται στις νέες εγκαταστάσεις του CITY College στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και καταλαμβάνει συνολικά 2000 τετραγωνικά μέτρα στο κτίριο Μιχαηλίδη (δύο είσοδοι: Λ. Σοφού 3 ή Δωδεκανήσου 23, 6ος όροφος).  Λειτουργεί καθημερινά, Δευτέρα ως Παρασκευή (09:00πμ – 22:00μμ) και Σάββατο/Κυριακή (11:00πμ -18:00μμ)

Το ΙLC είναι ανοικτό για το κοινό.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ