Skip to main content

Άμπωτη: Ηλεκτρικά πατίνια θα... ψαρέψει από τον Θερμαϊκό ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Η νέα επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες στην παλιά παραλία, όπου και εκεί λόγω της άμπωτης, υποχώρησε το ύψος της θάλασσας.

Ηλεκτρικά πατίνια που βρίσκονται βυθισμένα στα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου θα ανασύρει και πάλι ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Η νέα επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες στην παλιά παραλία, όπου και εκεί λόγω της άμπωτης, υποχώρησε το ύψος της θάλασσας.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Σωκράτη Δημητριάδη, έχουν ήδη εντοπιστεί περίπου 10 ηλεκτρικά πατίνια, πεταμένα στα νερά του Θερμαϊκού κόλπου και θα στηθεί νέα επιχείρηση προκειμένου να απομακρυνθούν. «Με την υποχώρηση της θάλασσας εμφανίστηκαν κάποια σκουπίδια και ηλεκτρικά πατίνια, τα οποία θα τα αφαιρέσουμε από τον πυθμένα του Θερμαϊκού», είπε χαρακτηριστικά στη Voria.gr.

Το... ψάρεμα των ηλεκτρικών πατινιών μέσα από το Θερμαϊκό είχε ξεκινήσει από τις αρχές του 2020. Είτε οι υπάλληλοι του δήμου είτε δύτες είχαν απομακρύνει δεκάδες πεταμένα ηλεκτρικά πατίνια από τον βυθό της θάλασσας. Στις επιχειρήσεις που είχαν πραγματοποιηθεί τότε, είχε συνδράμει και ειδικό τηλεκατευθυνόμενο υποβρύχιο όχημα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας.

Παράλληλα, για το επόμενο διάστημα οργανώνεται να απομακρυνθούν και βάρκες που είτε είναι βυθισμένες, είτε εγκαταλελειμμένες, στο Κελλάριο Όρμο. «Έχουμε κολλήσει έγγραφο για να απομακρυνθούν από τους ιδιοκτήτες τους οι βάρκες που έχουν εγκαταλειφθεί στον Κελάριο Όρμο. Αν δεν γίνει αυτό, θα πάμε εμείς να τις απομακρύνουμε», σημείωσε.