Skip to main content

Και ηλεκτρονικά πλέον οι κάρτες στάθμευσης στον δήμο Θεσσαλονίκης

Ο αντιδήμαρχος διοικητικής μεταρρύθμισης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, Γιώργος Αβαρλής, ανακοίνωσε πως ανοίγει το νέο σύστημα έκδοσης.

Τη δυνατότητα να αποκτούν εύκολα και γρήγορα μέσω διαδικτύου τις κάρτες στάθμευσης, χωρίς να περιμένουν σε ουρές έχουν από σήμερα οι κάτοικοι της Α' και Γ' κοινότητας του δήμου Θεσσαλονίκης. Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σε συνέντευξη Τύπου ο αντιδήμαρχος διοικητικής μεταρρύθμισης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, Γιώργος Αβαρλής, «ανοίγει το νέο σύστημα έκδοσης, thesi.gr, μέσω του οποίου οι πολίτες καλούνται να συμπληρώσουν τα στοιχεία που απαιτούνται, τα οποία είναι πολύ λιγότερα απ' ότι άλλες χρονιές».

Όπως τόνισε ο κ. Αβαρλής, το σύστημα βελτιώθηκε ώστε να είναι εύχρηστο ακόμη και από πολίτες που δεν έχουν εξοικείωση με το διαδίκτυο. «Θα τους βοηθήσει στο να αποφύγουν τις ουρές στις υπηρεσίες της Α' και της Γ' Κοινότητας και να τελειώνουν πάρα πολύ γρήγορα παρακολουθώντας την πορεία και την εξέλιξη της αίτησής τους από την πρώτη στιγμή μέχρι το τέλος όταν και θα λαμβάνουν το μήνυμα να έρθουν να παραλάβουν την κάρτα», σημείωσε ο κ. Αβαρλής τονίζοντας πως πλέον δεν απαιτείται η παρουσία στις υπηρεσίες παρά μόνο να παραλάβουν την κάρτα.



Μέσω του thesi.gr, οι πολίτες μπορούν να επανεκδόσουν την κάρτα τους αλλά και να εκδίδουν νέα. Για την επανέκδοση πέρα από τα στοιχεία του ενδιαφερόμενου απαιτείται το E1 ενώ για την έκδοση νέας κάρτας χρειάζεται το Ε1, Ε9, ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης και άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου.

Όσον αφορά τις αλλαγές στο νέο σύστημα έκδοσης, ο κ. Αβαρλής σημείωσε πως πλέον χορηγείται κάρτα μόνιμου κατοίκου και σε αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες, ενώ παράλληλα βγήκαν εκτός προγράμματος οι 40 εκκλησιές, καθώς όπως επισημάνθηκε στην περιοχή δεν υπάρχει διαγράμμιση και η χορήγηση κάρτας μόνιμου κατοίκου στους πολίτες της περιοχής, δημιουργούσε προβλήματα στην ευρύτερη λειτουργία του συστήματος.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες κοινότητες ο κ. Αβαρλής σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τη Δ', ενώ για την αναστολή χορήγησης καρτών στην Ε' Κοινότητα ανέφερε χαρακτηριστικά πως στο σύστημα παραμένει μόνο η Βασιλίσσης Όλγας και πως στους άμεσους στόχους της διοίκησης είναι η συζήτηση με την εταιρεία προκειμένου να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση για τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί.