Skip to main content

Ηλεκτρονικές εκπτωτικές αγορές σε ρυθμούς Cyber Monday

Τρεις ημέρες μετά τη Black Friday, ήρθε σήμερα η Ηλεκτρονική Δευτέρα - Οι προσφορές φτάνουν το 70% και αφορούν επιλεγμένα προϊόντα.

Μπορεί να μην έχει ξεθυμάνει καλά-καλά η φρενίτιδα που προκάλεσε η Black Friday καθώς μέχρι και χθες τα μεσάνυχτα, κάποιες αλυσίδες συνέχιζαν τις μεγάλες εκπτώσεις στα ηλεκτρονικά τους καταστήματα με αφορμή τη Μαύρη Παρασκευή, ωστόσο σήμερα μια νέα ημέρα μεγάλων μειώσεων στις τιμές, αποκλειστικά, για ηλεκτρονικές αγορές έρχεται να δελεάσει τους καταναλωτές. Ο λόγος για τη Cyber Monday-Ηλεκτρονική Δευτέρα, που αφορά διαδικτυακά ψώνια με εκπτώσεις που αγγίζουν το 70%.

Η σημερινή ημέρα είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για τους νεότερους καταναλωτές, αλλά και για τους μεγαλύτερης ηλικίας μυημένους στην τεχνολογία και το ηλεκτρονικό εμπόριο για να... ξαλαφρώσουν το πορτοφόλι τους και δεν υπέκυψαν στη Black Friday.

Από το Σαββατοκύριακο μηνύματα κατακλύζουν τους καταναλωτές για τη σημερινή ημέρα, ενώ αποστέλλονται και κωδικοί καθώς και οι σημερινές προσφορές αφορούν επιλεγμένα προϊόντα.

Τόπος «γέννησης» της Cyber Monday η Αμερική, η οποία πάντα διαδέχεται τη Black Friday, τρεις μέρες μετά τη γιορτή των Ευχαριστιών. Μπορεί να ονομάζεται «Monday», ωστόσο όπως συνέβη και με τη Black Friday, πολλά καταστήματα βγάζουν προσφορές καθ’ όλη την εβδομάδα που ακολουθεί.

Για την ιστορία, ο όρος Cyber Monday δημιουργήθηκε το 2005 από το Shop.org, το online σκέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Λιανικής (NRF) των ΗΠΑ. Η εμπορική ένωση είχε παρατηρήσει ότι οι αγορές μέσω διαδικτύου γίνονταν συχνά τη Δευτέρα μετά την ημέρα των Ευχαριστιών.

Η Cyber Monday στην Ελλάδα έκανε την εμφάνιση της το 2013 και διοργανώνεται από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ηλεκτρονικού Εμπορίου.