Skip to main content

Ηλεκτρονικές κάλπες σε 38 Τμήματα του ΑΠΘ - Οι ημερομηνίες

Η αρχή πρόκειται να γίνει την προσεχή Τρίτη 14 Ιουλίου από τα Τμήματα της Σχολής Επιστημών Υγείας και θα ακολουθήσουν εκλογές στα υπόλοιπα

Κάλπες για την ανάδειξη προέδρων και αναπληρωτών προέδρων στήνονται σε 38 τμήματα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η αρχή πρόκειται να γίνει την προσεχή Τρίτη 14 Ιουλίου από τα Τμήματα της Σχολής Επιστημών Υγείας και θα ακολουθήσουν εκλογές στα υπόλοιπα Τμήματα, έως και τις 29 Ιουλίου.

Οι εκλογές επρόκειτο να γίνουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, ωστόσο, με έγγραφό του προς τις Κοσμητείες του πανεπιστημίου, ο πρύτανης του Ιδρύματος Νίκος Παπαϊωάνου είχε ζητήσει να μετατεθούν. Ο λόγος τον οποίο επικαλέστηκε ο κ. Παπαϊωάννου ήταν η επικείμενη, τότε, ψήφιση του νομοσχεδίου για την Παιδεία με το οποίο επανήλθε η δυνατότητα ηλεκτρονικής ψήφου, κάτι που έλυσε το πρόβλημα το οποίο δημιουργήθηκε λόγω των μέτρων για την πανδημία, που καθιστούσαν ιδιαίτερα δυσχερή, αν όχι αδύνατη, τη διενέργεια ψηφοφορίας με τη φυσική παρουσία των εκλεκτόρων όπως όριζε ο προηγούμενος νόμος.

Έτσι οι εκλογές στα Τμήματα, αλλά και όσες θα γίνουν από την ψήφιση του νόμου και εντεύθεν στα πανεπιστήμια, θα γίνονται ηλεκτρονικά, όπως έγινε και κατά το πρόσφατο παρελθόν σε πρυτανικές εκλογές, πριν το μέτρο αυτό να καταργηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση με την ψήφιση του ν.4485/17.

Οι ημερομηνίες των εκλογών

Οι κάλπες στα Τμήματα του ΑΠΘ θα στηθούν με την ακόλουθη σειρά:

Την Τρίτη 14 Ιουλίου θα γίνουν εκλογές στη Σχολή Επιστημών Υγείας και συγκεκριμένα στα Τμήματα Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Κτηνιατρικής και Φαρμακευτικής.

Την Τετάρτη 15 Ιουλίου θα γίνουν εκλογές στην Πολυτεχνική Σχολή, στα Τμήματα Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης.
Την ίδια μέρα θα γίνουν εκλογές και στα δύο Τμήματα της Σχολής Γεωπονίας Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος.

Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου γίνονται εκλογές στα Τμήματα Θεολογικής καθώς και Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας, Οικονομικών Επιστημών, Πολιτικών Επιστημών, Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης,
Την ίδια μέρα θα γίνουν οι εκλογές και στα δύο τμήματα Φυσικής Επιστήμης και Αθλητισμού σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

Την Τρίτη 21 Ιουλίου θα γίνουν εκλογές στη σχολή Θετικών Επιστημών και ειδικότερα, στα Τμήματα Φυσικής, Μαθηματικών, Χημείας, Βιολογίας, Γεωλογίας και Πληροφορικής, καθώς και στα Τμήματα Θεάτρου και Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών.

Την Τετάρτη 22 Ιουλίου θα γίνουν εκλογές στη Φιλοσοφική Σχολή, δηλαδή στα Τμήματα Φιλολογίας, Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας, Αγγλικής Γλώσσας, Γερμανικής Γλώσσας, Γαλλικής Γλώσσας και Ιταλικής Γλώσσας καθώς και στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών.

Την Πέμπτη 23 Ιουλίου θα γίνουν εκλογές στη Σχολή Καλών Τεχνών και ειδικότερα, στα Τμήματα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Τέλος, την Τετάρτη 29 Ιουλίου εκλογές θα κάνει το Παιδαγωνικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Σε όποια Τμήματα δεν προκύψει πρόεδρος ή αναπληρωτής πρόεδρος (εκλέγονται από ξεχωριστή κάλπη) κατά την πρώτη ψηφοφορία, αυτή επαναλαμβάνεται την επόμενη μέρα και εάν προκύψει ισοψηφία μεταξύ των δύο που θα έχουν προκριθεί, τότε γίνεται και τρίτη ψηφοφορία την αμέσως επόμενη μέρα.

Οι υποψήφιοι στη Σχολή Επιστημών Υγείας

Οι υποψηφιότητες στα τέσσερα Τμήματα της Σχολής Επιστημών Υγείας έχουν ως εξής:

Α. ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
α. Υποψηφιότητες Προέδρου
1. Αναστασιάδης Κυριάκος, Καθηγητής
2. Νηματούδης Ιωάννης, Καθηγητής
3. Τοπούζης Φώτιος, Καθηγητής
β. Υποψηφιότητες Αναπληρωτή Προέδρου
1. Αθανασιάδης Απόστολος, Καθηγητής
2. Τριαρίδης Στέφανος, Καθηγητής
3. Τσινόπουλος Ιωάννης, Αν. Καθηγητής

Β. ΤΜΗΜΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
α. Υποψηφιότητες Προέδρου
1. Πολυζοπούλου Ζωή, Καθηγήτρια
2. Φορτομάρης Πασχάλης, Καθηγητής
β. Υποψηφιότητες Αναπληρωτή Προέδρου
1. Ταϊτζόγλου Ιωάννης, Καθηγητής
2.    Τζήκα Ελένη, Αν. Καθηγήτρια
3.    
Γ. ΤΜΗΜΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ
α. Υποψηφιότητες Προέδρου
1. Πουλόπουλος Αθανάσιος, Καθηγητής
2. Τολίδης Κοσμάς, Καθηγητής
3. Τσαλίκης Λάζαρος, Καθηγητής
β. Υποψηφιότητες Αναπληρωτή Προέδρου
1. Γκόγκος Χρήστος, Αν. Καθηγητής
2. Κάλφας Σωτήριος, Καθηγητής
3. Τορτοπίδης Δημήτριος, Αν. Καθηγητής

Δ. ΤΜΗΜΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ
α. Υποψηφιότητες Προέδρου
1. Καχριμάνης Κυριάκος, Αν. Καθηγητής
β. Υποψηφιότητες Αναπληρωτή Προέδρου
1. Λάζαρη Διαμάντω, Αν. Καθηγήτρια

Δεδομένου ότι στο Τμήμα Φαρμακευτικής οι υποψηφιότητες είναι από μία για την κάθε θέση, η ψηφοφορία έχει καθαρά τυπικό χαρακτήρα.