Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στο σφυρί 10 ακίνητα σε Σφαγεία και Κουντουριώτου - Οι τιμές εκκίνησης

Ποια είναι τα δέκα ακίνητα στη Θεσσαλονίκη και πού βρίσκονται - Ποιες οι τιμές εκκίνησης, ποτέ θα γίνει ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός

Το ηλεκτρονικό σφυρί αναμένεται να χτυπήσει για μια σειρά ακινήτων, 10 στο αριθμό, που, στην πλειονότητα τους, βρίσκονται στην περιοχή των Σφαγείων και ανήκουν στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της αντιπροσωπείας και εμπορίας αυτοκινήτων Motor Star (Opel), Δημήτρη Γκιγκιλίνη.

Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 21 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τη σχετική ανάρτηση στο e- auction. Επισπεύδουσα είναι η dovalue, με το ποσό της απαίτησης να ανέρχεται στα 5,067 εκατ. ευρώ.

Ποια είναι τα ακίνητα

Τρεις οριζόντιες ιδιοκτησίες, που αποτελούν μέρος οικοδομής, η οποία βρίσκεται στη συμβολή των οδών 26ης Οκτωβρίου και Αχελώου 2, θα εκποιηθούν μαζί, με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει τεθεί στις 982.110 ευρώ. Πρόκειται για μια οριζόντια ιδιοκτησία πρώτου ορόφου επιφάνειας 942,47 τ.μ., τμήμα της οποίας έχει διαμορφωθεί σε χώρους γραφείων, μια οριζόντια ιδιοκτησία δεύτερου ορόφου επιφάνειας 814,44 τ.μ., η οποία χρησιμοποιείται πλέον σαν αποθηκευτικός χώρος μετά την αλλαγή χρήσης και μια οριζόντια ιδιοκτησία τρίτου ορόφου επιφάνειας 467,25 τ.μ.

Τη σκυτάλη με τιμή εκκίνησης τα 960.361 ευρώ παίρνει το ισόγειο κατάστημα που βρίσκεται στην ίδια τετραώροφη οικοδομή, που λειτουργεί σαν επαγγελματικός χώρος. Το κατάστημα απαρτίζεται από ισόγειο επιφάνειας 827 τ.μ. και πατάρι επιφάνειας 123 τ.μ. Να σημειωθεί ότι στο ισόγειο στεγάζεται εκθεσιακός χώρος αντιπροσωπείας αυτοκινήτων και συνεργείο ενώ το πατάρι φιλοξενεί τα γραφεία της διοίκησης.

Σε μια οικοδομή επί της λεωφόρου 26ης Οκτωβρίου στον αριθμό 35 βρίσκονται δυο ακόμη ακίνητα. Το πρώτο αφορά σε ένα ισόγειο κατάστημα με υπόγειο και πατάρι επιφάνειας 466 τ.μ. με την τιμή πρώτης προσφοράς να ανέρχεται στις 254.042 ευρώ. Το δεύτερο είναι επίσης ισόγειο κατάστημα επιφάνειας 200 τ.μ. με την τιμή εκκίνησης να έχει οριστεί στις 120.715 ευρώ.

Κέντρο διασκέδασης και γραφείο στην οδό Κουντουριώτου

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα επί των οδών Κουντουριώτου 6 και Φωκαίας βρίσκεται το επόμενο ακίνητο, το οποίο λειτουργεί σαν κέντρο διασκέδασης. Πρόκειται για κατάστημα, που αποτελείται από ισόγειο ενιαίο χώρο, κουζίνα και βοηθητικές εγκαταστάσεις επιφάνειας 224,14 τ.μ. και από δυο πατάρια επιφάνειας 13,92 τ.μ. και 63,75 τ.μ.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 748.133 ευρώ.

Στην ίδια πολυκατοικία βρίσκεται το επόμενο ακίνητο που εκπλειστηριάζεται και αφορά σε γραφείο πρώτου ορόφου, επιφάνειας 162,74 τ.μ. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 184.485 ευρώ.

Άλλα δυο ακίνητα

Επιπλέον, ένα γραφείο πέμπτου ορόφου επιφάνειας 163 τ.μ., που βρίσκεται στην οδό Λητούς 2, στην περιοχή των Σφαγείων βγαίνει με τιμή πρώτης προσφοράς τις 175.896 τ.μ. και τέλος ένα διαμέρισμα πρώτου ορόφου εμβαδού 56 τ.μ. στη διασταύρωση των οδών Μακεδονίας και Κ.Καραμανλή στον αριθμό 186 με την τιμή πρώτης προσφοράς να ανέρχεται στις 32.814 ευρώ.