Skip to main content

Ηλιάδης (ΕΕΘ): Ο Ζορπίδης χρεώνεται τον διχασμό της παράταξής μας

Το χθεσινό αποτέλεσμα καταδεικνύει την αντίθεση του 50% των μελών της παράταξης Ισχυρό Επιμελητήριο προς τον Μιχάλη Ζορπίδη, λέει ο Γιώργος Ηλιάδης

Διχασμό της παράταξης Ισχυρό Επιμελητήριο του ΕΕΘ καταλογίζει στον επικεφαλής της και πρόεδρο του ΕΕΘ, Μιχάλη Ζορπίδη, ο τέως α' αντιπρόεδρος  Γιώργος Ηλιάδης, ο οποίος ήταν και συνυποψήφιος της Χρύσας Γεωργιάδου - Γρανούζη, που τελικά αναδείχθηκε αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου.

«Ο στόχος της υποψηφιότητάς μου ήταν η επικύρωση της βούλησης του σώματος του Δ.Σ., όπως και αποτυπώθηκε στην πρώτη ψηφοφορία της 10/06/20 όπου έλαβα 16 ψήφους έναντι 17 της "αντιπάλου", επιλογής Ζορπίδη. Θεωρώ απόλυτη ισοπαλία το αποτέλεσμα εντός ομάδος, καθώς η μια ψήφος αντιστοιχεί σε άτομο εκτός της  παρατάξεως ΙΣΧΥΡΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Ηλιάδης σε σημερινή δήλωσή του, παραθέτοντας το παρασκήνιο των τελευταίων ημερών εν όψει της εκλογικής διαδικασίας, από τη σκοπιά του.

Και προσθέτει: «Το αποτέλεσμα αυτό καταδεικνύει την αντίθεση του 50% των μελών της παράταξης μας προς τον επικεφαλής της ως προς τον τρόπο διοίκησης του Επιμελητηρίου. Το δυστυχές είναι ότι διχάστηκε η παράταξη και αυτό το χρεώνεται ο επικεφαλής της».

Όπως εξηγεί ο ίδιος, το γεγονός αυτό «δεν μου αφαιρεί την βούληση να συγχαρώ την Χρύσα Γρανούζη για την εκλογή της, συνοδοιπόρο από τις προηγούμενες εκλογές και δεύτερη σε ψήφους μετά από εμένα». «Θα της συμπαρασταθώ απόλυτα για την προάσπιση των συμφερόντων του επαγγελματία με ενιαία προσπάθεια και δράσεις για τον μοναδικό αυτό σκοπό», επισημαίνει ο κ. Ηλιάδης.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Σε σχέση με την εκλογική διαδικασία που διεξήχθη στις 10/06/20 στο ΕΕΘ για την θέση του Α΄αντιπροέδρου, όπως ανέφερα στην επιστολή μου προς τα μέλη του Δ.Σ. (10/06/20 ώρα 15.20), η ανακολουθία στις τοποθετήσεις του Προέδρου, η απόφασή του να καταργήσει την βούληση της ομάδας και η ανάγκη να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, μου έδωσε το δικαίωμα να επαναδιεκδικήσω την θέση του Α΄ αντιπροέδρου με την ελπίδα ότι η εκλογή μου θα δώσει νέα πνοή στο Επιμελητήριο και στην πραγμάτωση του πραγματικού του σκοπού.

Σε κάθε περίπτωση η δυνατότητα να επανεκλεγώ  χωρίς πρόταση εκ των άνω, αλλά με την επικύρωση της βούλησής του σώματος,  στοιχειοθετεί   προοπτική πραγματικής συνεισφοράς στην επιχειρηματικότητα μέσω της  άσκηση των  αρμοζόντων καθηκόντων.

Θα μπορούσε να αποφευχθεί οποιαδήποτε αντιπαλότητα αν ο κ Ζορπίδης είχε συγκαλέσει την ομάδα της παράταξης ΙΣΧΥΡΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ πριν την τυπική διαδικασία των εκλογών, όπου  από την κλειστή συνεδρίαση της, θα υπήρχε απόφαση για την πλήρωση της θέσης του Α΄αντιπροέδρου, από όπου είχα προηγουμένως παραιτηθεί (27/05/20), αποστασιοποιούμενος από τις πράξεις και παραλείψεις του Προέδρου.

Αντ΄ αυτού και παρά τις αιτήσεις τόσο εμού προσωπικά, όσο και άλλων μελών, ο επικεφαλής της παράταξης κ Ζορπίδης, από μόνος του, παραβλέποντας την μέχρι τούδε πάγια τακτική, αρνούμενος σύγκληση ομάδος, μας κοινοποίησε με ηλεκτρονικό μήνυμα την πρότασή του που αποτυπωνόταν στο όνομα του κ Θεοτόκη με την αιτιολογία ότι αποτελεί το αρχαιότερο μέλος της διοίκησης.

Στις διαμαρτυρίες που εκφράστηκαν για την μη σύγκληση ομάδας και διορισμό υποψηφίου, απάντησε με νέο μήνυμα όπου προσχηματικά ανέφερε  «Εντολές δεν δίνω και ο καθένας από εσάς μπορεί  να πράξει όπως θέλει».

Μετά την αίτηση συμμετοχής μου ως υποψηφίου (10/06/20 ώρα 14.18),  ο Πρόεδρος απέσυρε την υποψηφιότητα του κου Θεοτόκη και προέταξε την υποψηφιότητα της κας Γρανούζη (10/06/20 ώρα 16.33), παρακάμπτοντας τον ισότιμα αρχαιότερο σύμβουλο κο Λάσκο, προς χάριν νεότερου μέλους.

Ο στόχος της υποψηφιότητάς μου ήταν η επικύρωση της βούλησης του σώματος του Δ.Σ., όπως και αποτυπώθηκε στην πρώτη ψηφοφορία της 10/06/20 όπου έλαβα 16 ψήφους έναντι 17 της «αντιπάλου», επιλογής Ζορπίδη. Θεωρώ απόλυτη ισοπαλία το αποτέλεσμα εντός ομάδος, καθώς η μια ψήφος αντιστοιχεί σε άτομο εκτός της  παρατάξεως ΙΣΧΥΡΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ.

Το αποτέλεσμα αυτό καταδεικνύει την αντίθεση του 50% των μελών της παράταξης μας προς τον επικεφαλής της ως προς τον τρόπο διοίκησης του Επιμελητηρίου. Το δυστυχές είναι ότι διχάστηκε η παράταξη και αυτό το χρεώνεται ο επικεφαλής της.

Το γεγονός αυτό δεν μου αφαιρεί την βούληση να συγχαρώ την Χρύσα Γρανούζη για την εκλογή της, συνοδοιπόρο από τις προηγούμενες εκλογές και δεύτερη  σε ψήφους μετά από εμένα.

Θα της συμπαρασταθώ απόλυτα για την προάσπιση των συμφερόντων του επαγγελματία με ενιαία προσπάθεια  και δράσεις για τον μοναδικό αυτό σκοπό.

Οφείλω να ευχαριστήσω θερμά όλα τα μέλη της παράταξης ΙΣΧΥΡΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ που συμμετείχαν στις εκλογές, τόσο αυτούς που έδειξαν την προτίμησή τους στο όνομά μου, όσο και αυτούς που έπραξαν το αντίθετο, καθώς και τα στελέχη της Υπηρεσίας που διεκπεραίωσαν άψογα την διαδικασία.

Γεώργιος Ηλιάδης
Μέλος Δ.Σ. Ε.Ε.Θ.
Τέως Α΄ αντιπρόεδρος»