Skip to main content

Ηλιόπουλος για efood: Ο αγώνας κέρδισε τους σχεδιασμούς κυβέρνησης, εργοδοσίας

Ο αγώνας των εργαζομένων και η αλληλεγγύη της κοινωνίας κέρδισαν τους σχεδιασμούς κυβέρνησης και εργοδοσίας», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η προσπάθεια για μαζική μετατροπή εργαζομένων σε αυτοαπασχολούμενους στον χώρο των διανομέων ανατράπηκε», αναφέρει ο Νάσος Ηλιόπουλος σε ανάρτησή του στο Facebook, με αφορμή τη γνωστοποίηση της απόφασης της efood για μετατροπή όλων των συμβάσεων των διανομέων της σε αορίστου χρόνου και αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους.

«Ο αγώνας των εργαζομένων και η αλληλεγγύη της κοινωνίας κέρδισαν τους σχεδιασμούς κυβέρνησης και εργοδοσίας» προσθέτει ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για μετατροπή σε αορίστου χρόνου των συμβάσεων σε διανομείς.

Σημειώνει, δε, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θα καταθέσει νομοθετική ρύθμιση για να ακυρωθεί η δυνατότητα ασυδοσίας που έφερε ο νόμος Μητσοτάκη/Χατζηδάκη. Να κατοχυρωθεί και νομοθετικά η μισθωτή σχέση και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτή, για το σύνολο των εργαζόμενων διανομέων».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζει ότι «η αντεργατική μεταρρύθμιση ξεκίνησε να ξηλώνεται μέσα από τους αγώνες της κοινωνίας. Σύντομα θα είναι συνολικά παρελθόν».