Skip to main content

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση μετέτρεψε την πανδημία σε success story

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για μέτρα προστασίας σε χώρους εργασίας και ΜΜΜ που «η κυβέρνηση, όμως, αρνείται να λάβει»

Για εξαγγελίες «χωρίς λογική και χωρίς ντροπή», μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σχετικά με τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM 97.8».

«Χωρίς λογική», όπως είπε, «γιατί πριν από 15 μέρες, πολίτες που κάθονταν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης έτρωγαν ξύλο και πρόστιμα από την αστυνομία χωρίς κανένα λόγο και από χτες η κυβερνητική γραμμή είναι να είμαστε σε εξωτερικούς χώρους όσο το δυνατόν περισσότερο. Γιατί, ενώ ήδη από το Νοέμβρη -που θρηνήσαμε 1780 συμπολίτες μας- φωνάζαμε ότι έπρεπε να συνταγογραφούνται τα τεστ, έρχεται τώρα η κυβέρνηση, μετά από 5 μήνες σκληρού lockdown, να ανακαλύψει την ανάγκη να υπάρχουν μαζικά τεστ». Επίσης, πρόσθεσε, «γιατί από την αρχή λέγαμε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 και τις 7 το απόγευμα δημιουργεί ακόμα χειρότερο συνωστισμό, γιατί, εν μέσω πανδημίας, τον τελευταίο χρόνο το ΕΣΥ έχει 1680 λιγότερους μόνιμους εργαζόμενους».

«Οι εξαγγελίες όμως ήταν και χωρίς ντροπή», ανέφερε, «γιατί ακόμα μία φορά, η κυβέρνηση μετέτρεψε την πανδημία σε success story» καθώς «με χυδαίο τρόπο είδαμε στην ενημέρωση των πολιτών για την πανδημία, τον κ. Σκέρτσο να κάνει ουσιαστικά μία προεκλογική ομιλία, να προβάλει το success story της κυβέρνησης και να ρίχνει τις ευθύνες στους πολίτες και την αντιπολίτευση».

Ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι σήμερα χρειάζονται μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση της διασποράς του ιού στους χώρους εργασίας και τα μέσα μεταφοράς, «τα οποία η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται να λάβει», καθώς επίσης και συνταγογράφηση των τεστ και κάθε ιδιωτική κλινική να μπει στη μάχη αντιμετώπισης του κορωνοϊού. «Εφόσον η επιτροπή των επιστημόνων εκτιμά ότι κάποιες δραστηριότητες της αγοράς πρέπει να είναι κλειστές, υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να διασφαλίσει την απαραίτητη οικονομική στήριξη σε όλους τους πληττόμενους εργαζόμενους και επιχειρηματίες», πρόσθεσε.

Σχετικά με την κριτική της ΝΔ ότι οι διαδηλώσεις ευθύνονται για την έξαρση της πανδημίας, υπογράμμισε ότι «αυτό είναι προπαγανδιστικό επιχείρημα που δεν επιβεβαιώνεται ούτε από τα δεδομένα ούτε από τις μελέτες». Σχολίασε πως «είναι προφανές το γεγονός πως αυτή τη στιγμή η Βοιωτία, οι Σέρρες, τα Γιάννενα, η Τήνος, η Μύκονος και η Κρήτη είναι "στο κόκκινο", δεν μπορεί κανείς να το αποδώσει σε διαδηλώσεις». Τόνισε ότι «οι πολίτες κινητοποιούνται επειδή αισθάνονται ότι αδικούνται από τις πολιτικές της κυβέρνησης» και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση «αντί να οξύνει το κλίμα με τις πολιτικές της, πρέπει να επικεντρωθεί αποκλειστικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «η συζήτηση για εκλογές αναθερμαίνεται από την ίδια την κυβέρνηση, γιατί καταλαβαίνει ότι με την πολιτική της τα χειρότερα έρχονται και οι αντιδράσεις είναι μπροστά». «Θα ήταν ανεύθυνο, τη στιγμή που η Αττική δεν έχει διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ και το σύστημα υγείας βρίσκεται σε οριακό σημείο, εμείς να βγούμε και να ζητήσουμε εκλογές», είπε, για να υπογραμμίσει ότι, αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά «μέτρα κοινωνικής σωτηρίας», όπως: επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ, πάγωμα του πτωχευτικού κώδικα, στήριξη των εργαζομένων, ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους «ώστε να αποφύγουμε τα χιλιάδες λουκέτα και τις απολύσεις».