Skip to main content

Ηλιόπουλος: Καμία αλλαγή δεν απαλλάσσει τον Μητσοτάκη από τις πολιτικές ευθύνες

«Όποια κυβέρνηση και να δημιουργηθεί, θα είναι κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Καμία αλλαγή προσώπων δεν απαλλάσσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τις πολιτικές του ευθύνες», επανέλαβε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5 FM» αναφορικά με τον ανασχηματισμό τόνισε πως «οι πολιτικές ευθύνες αυτές είναι ξεκάθαρες, πρώτα απ' όλα για την τεράστια οικολογική καταστροφή που έγινε στη χώρα φέτος το καλοκαίρι. Περισσότερα από 1,2 εκ. στρέμματα κάηκαν σε συνθήκες άπνοιας, με τη Βόρεια Εύβοια να έχει σχεδόν σβηστεί από το χάρτη, ενώ οι περιοχές που επλήγησαν σήμερα είναι αντιμέτωπες με την οικονομική καταστροφή -με την κυβέρνηση να δείχνει ότι δεν θέλει να σταματήσει ούτε την οικονομική καταστροφή», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Πρόσθεσε ότι «τίποτα δεν μπορεί να γλιτώσει τον κ. Μητσοτάκη από τις ευθύνες του για το γεγονός ότι σε χρονιά πανδημίας επέλεξε να αλλάξει τους κανόνες για τις πανελλαδικές, κάτι το οποίο οδήγησε στο να μείνουν 40.000 παιδιά εκτός πανεπιστημίων και μάλιστα τα 19.000 από αυτά εξαιτίας ακριβώς της εφαρμογής της ελάχιστης βάσης εισαγωγής». «Και είδαμε την κ. Κεραμέως να πανηγυρίζει ότι "απεγκλώβισε" τα παιδιά αυτά από την τριτοβάθμια εκπαίδευση…», σχολίασε.

«Ευθύνες βέβαια που έχουν να κάνουν και με την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης», επισήμανε ακόμα ο Νάσος Ηλιόπουλος, αναφερθείς στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται τις αμέσως επόμενες μέρες στη Βουλή. «Μετά τα απλήρωτα 10ωρα, ολοκληρώνεται η επίθεση στον κόσμο της εργασίας», είπε, «με την κυβέρνηση να τζογάρει εισφορές και συντάξεις και να φτιάχνει ένα σχήμα το οποίο θα δίνει κέρδη στις ασφαλιστικές εταιρείες και θα φορτώνει τη ζημιά στην κοινωνία». «Πρόκειται για την κλασική πρακτική νεοφιλελεύθερης λεηλασίας, πάντα τα κέρδη πάνε στους λίγους και οι ζημιές κοινωνικοποιούνται», συμπλήρωσε.

«Η ευθύνη επομένως για όλα αυτά έχει ένα όνομα, Κυριάκος Μητσοτάκης», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος Τύπου. Υπογράμμισε όμως επίσης ότι «από χθες ζούμε ένα επεισόδιο τεράστιας θεσμικής σήψης». «Η διαρροή που έγινε χθες από το Μαξίμου, που απευθυνόταν σε "υποψήφιους" υπουργούς καλώντας τους να μην πιέζουν τον πρωθυπουργό και να μην χρησιμοποιούν γνωριμίες και διασυνδέσεις, αποτελεί μια κυνική αναγνώριση ότι η σύνθεση της κυβέρνησης διαμορφώνεται με βάση τις παρεμβάσεις οικονομικών συμφερόντων και ότι η κυβέρνηση έχει γίνει "λάφυρο" στα χέρια μιας κρατικοδίατης ελίτ», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Ήταν ακριβώς αυτή η κρατικοδίατη ελίτ για την οποία μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας στην τελευταία του συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών, αναφορά που τόσο ενόχλησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο», πρόσθεσε.

«Δεν περιμένουμε καμία αλλαγή πολιτικής μετά τον ανασχηματισμό», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Όποια κυβέρνηση και να δημιουργηθεί, θα είναι κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη», είπε.

Σχετικά με τις εξελίξεις στην πανδημία, τόνισε ότι «η ΝΔ συνεχίζει να μην παίρνει μέτρα για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, απέναντι σε ένα νέο σοβαρό κύμα που έχουμε μπροστά μας». «Μόνο για τα σχολεία, παίρνει αποφάσεις για συγχώνευση τμημάτων και για τάξεις ακόμα και με 25 και 27 μαθητές, όταν έχουμε μια μετάλλαξη του ιού πιο επιθετική απέναντι στα παιδιά», εξήγησε. «Την ίδια στιγμή λένε ότι "δεν θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι τη νύφη για τους ανεμβολίαστους". Στην πραγματικότητα, για άλλη μια φορά ολόκληρη η κοινωνία θα πληρώσει τα σπασμένα για την πολιτική της κυβέρνησης», σημείωσε με νόημα ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Τέλος, επισήμανε ότι «έχουμε μπει σε ένα νέο κύκλο αλλαγής των πολιτικών συσχετισμών». «Ο ορίζοντας της πολιτικής ανατροπής είναι μπροστά μας», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Κεντρικός στόχος είναι εκτός από την κριτική στην κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να προβάλει τη ριζοσπαστική εναλλακτική του πρόταση για μια νέα αριστερή προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας», κατέληξε.