Skip to main content

Η&Μ: Υποχρεώνονται σε αλλαγές στις νέες συμβάσεις εργασίας

Δήλωση στη Voria.gr της προέδρου της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Η τροποποιημένη σύμβαση δεν ήταν σύμφωνη με την εργατική νομοθεσία.

Η σουηδική πολυεθνική H&M, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με 30 καταστήματα στον χώρο της ένδυσης, υπόδησης και των αξεσουάρ, απέσυρε μετά από παρέμβαση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας(ΣΕΠΕ) την νέα τροποποιητική σύμβαση εργασίας και έχει την υποχρέωση άμεσα να κάνει διορθώσεις ώστε να μην παραβιάζεται η εργατική νομοθεσία.

Ο νέος τύπος των τροποποιημένων ατομικών συμβάσεων εργασίας, μετά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από τους Επιθεωρητές Εργασίας στην επιχείρηση, δεν μπορεί να ισχύσει καθώς υπάρχουν όροι που αντιβαίνουν της εργατικής νομοθεσίας και οι οποίοι προκάλεσαν πριν λίγες ημέρες τις κινητοποιήσεις και την αντίδραση των εργαζομένων όπως και την παρέμβαση του ΣΕΠΕ.

Όπως είπε στη Voria.gr η πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης κ. Γαρυφαλλιά Καλαμαρά, τα "προβληματικά" σημεία των νέων συμβάσεων δεν είναι λίγα αλλά κυριότερα θεωρούνται ο μη σαφής ορισμός καθηκόντων του υπαλλήλου, με αποτέλεσμα αυτός να γίνεται "πολυεργαλείο", όπως και η δυνατότητα της εταιρείας να μετακινεί τον εργαζόμενο ανά την Ελλάδα, αλλά και η απόλυσή του χωρίς αποζημίωση εάν δεν τηρήσει την νέα σύμβαση και αν δεν ανταποκρίνεται στις "αξίες της εταιρείας¨.

Όπως είπε η κ. Καλαμαρά, η εταιρεία H&M στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί τρία καταστήματα (Τσιμισκή 40, Τσιμισκή με Κομνηνών και Med.Cosmos) στα οποία απασχολούνται περί τα 200 άτομα. Οι περισσότεροι υπάλληλοι, άνω του 60% είναι με 4ωρες συμβάσεις, λίγοι με πλήρη απασχόληση 8ωρου, ενώ υπάρχουν και αυτοί που προσλαμβάνονται με συμβάσεις διαρκείας ενός ή δύο μηνών, όπως και ενοικιαζόμενοι.