Skip to main content

Νοτοπούλου: 210.000 ευρώ για 43 δράσεις νεολαίας σε Μακεδονία - Θράκη

Απόψε ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του έργου «Νεανικές Δράσεις» του ΥΜΑΘ. Επιλέχθηκαν 43 δράσεις από οργανώσεις νεολαίας σε Μακεδονία και Θράκη.

Συνέδρια, ημερίδες, ανταλλαγές μέχρι και ... ηλεκτρικά γλεντοκόπια θα είναι κάποιες από τις δράσεις που θα πραγματοποιήσουν οι 43 οργανώσεις νεολαίας που επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 64 που κατέθεσαν τις προτάσεις τους στο πλαίσιο του έργου «Νεανικές Δράσεις» που διοργανώνει το ΥΜΑΘ.

Οι επιλεχθείσες οργανώσεις από τη Μακεδονία και τη Θράκη θα λάβουν συνολικά 210.000 για να κάνουν πράξη τις δράσεις που υπέβαλαν. Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν απόψε σε εκδήλωση στην αποθήκη Γ' του ΟΛΘ, παρουσία της υφυπουργού Εσωτερικών, τομέα Μακεδονίας Θράκης, Κατερίνας Νοτοπούλου, του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Μάρδα και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών.

«Η εκδήλωση ενδιαφέροντος από πολλές οργανώσεις νεολαίας από Μακεδονία και Θράκη ήταν μεγάλη καθώς ήταν η πρώτη πρόσκληση ενδιαφέροντος που βγήκε από το ΥΜΑΘ για χρηματοδότηση. Αυτό δείχνει ότι οι νέοι άνθρωποι έχουμε ιδέες, όρεξη να τις πραγματοποιήσουμε και χρειαζόμαστε τα μέσα και τους τρόπους για να τις κάνουμε πράξη», τόνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους η κ. Νοτοπούλου.

Όπως σημείωσε, το επόμενο διάστημα σε παρόμοια εκδήλωση θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα του προγράμματος «ΣΤΗΡΙΖΩ», που απευθύνεται σε άτομα με αναπηρίες, ενώ διευκρίνισε πως τρέχουν παράλληλα και τα δύο προγράμματα για τον Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας και το Διαβαλκανικό Φόρουμ αντίστοιχα, που ωστόσο είναι διαφορετικής λογικής.

«Δεν θα είμαι στο ΥΜΑΘ για πολύ καιρό ακόμα οπότε ελπίζω ο επόμενος ή η επόμενη να συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση», τόνισε ερωτηθείσα για τη συνέχεια αντίστοιχων πρωτοβουλιών.

Ακολουθούν οι οργανώσεις νεολαίας που επιλέχθηκαν: