Skip to main content

Ημαθία: Στο πόδι οι Αλβανοί εργάτες γης για τα χαμηλά μεροκάματα

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις λίγο πριν τη συγκομιδή των ροδάκινων προχώρησαν οι Αλβανοί εργάτες γης που διαμένουν μόνιμα στην Ημαθία.

Ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι εμφανίζονται οι Αλβανοί εργάτες γης που ζουν μόνιμα στην Ημαθία για τα χαμηλά μεροκάματα που λαμβάνουν ζητώντας υψηλότερες απολαβές.

Την ώρα που όπως αποκάλυψε η Voria.gr για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια στα χωράφια της περιοχής θα δουλέψουν Έλληνες εργάτες λόγω της δυσκολίας έλευσης εργατών από την Αλβανία λόγω του κορωνοϊού, οι Αλβανοί που ζουν στη χώρα μας έχουν ήδη ξεκινήσει κινητοποιήσεις.

Όπως αναφέρει το veriotis.gr, οι Αλβανοί εργάτες γης ζητούν μεροκάματο 30 ευρώ αντί για 22-25 ευρώ που είναι σήμερα.

Μάλιστα για αυτόν τον λόγο πραγματοποιούν απεργία στην πλατεία της Αγίας Μαρίνας, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες των αραιωμάτων στις ροδακινιές.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα  δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να κλείσουν ακόμα και επαρχιακούς δρόμους.

Μάλιστα το θέμα έχει πάρει έκταση και στην Αλβανία, με τηλεοπτικά συνεργία της γειτονικής χώρας να έρχονται για ρεπορτάζ στην Ημαθία, ενώ το παρών στις κινητοποιήσεις έδωσε και ο Αρμπέν Τσάνι, πρόεδρος του Σωματείου Αλβανών Μεταναστών Ελλάδος), προκειμένου να καταγράψει τα αιτήματα των εργατών.