Skip to main content

Θεσσαλονίκης:Επιχείρηση Δημοτικής Αστυνομίας στον ποδηλατόδρομο της Κ.Καραμανλή

Δικυκλιστές δημοτικοί αστυνομικοί διενήργησαν εντατικούς ελέγχους στον ποδηλατόδρομο στην κεντρική αρτηρία της ανατολικής Θεσσαλονίκης

Έκτακτη επιχείρηση αστυνόμευσης του ποδηλατόδρομου στη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή πραγματοποίησε η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των δράσεών της για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Ειδικότερα, την Τετάρτη 22 Σεπτέμβρίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Παγκόσμιας Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο και παράλληλα με τους καθημερινούς ελέγχους του ποδηλατοδρομικού δικτύου της πόλης, δικυκλιστές δημοτικοί αστυνομικοί διενήργησαν εντατικούς ελέγχους στον ποδηλατόδρομο της Κ. Καραμανλή, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, επεμβαίνοντας μάλιστα άμεσα και βεβαιώνοντας σχετικές παραβάσεις σε περίπτωση στάθμευσης οχημάτων.




Συμμετοχή σε εκδήλωση του δήμου Θεσσαλονίκης για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης, έδωσε το παρών συμμετέχοντας στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν από τον δήμο Θεσσαλονίκης, με τίτλο «Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον. Μένουμε υγιείς», με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Οι δράσεις έλαβαν χώρα στους εξωτερικούς χώρους του Δημαρχείου την Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021, Παγκόσμια Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο.

Συγκεκριμένα, μικροί μαθητές και μαθήτριες του 40ου Δημοτικού Σχολείου είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, το οποίο υλοποιείται από το 2017 σε δημοτικά σχολεία της πόλης από στελέχη της Υπηρεσίας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της δημοτικής Αστυνομίας, «στον κατάλληλα διαμορφωμένο, υπαίθριο χώρο του Δημαρχείου οι μικροί επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν, μέσα από πλούσιο, οπτικοακουστικό υλικό, τους βασικούς κανόνες ασφαλούς κυκλοφορίας στον αστικό ιστό, τα οδικά σήματα, τα εναλλακτικά μέσα μετακίνησης καθώς και τις θεμελιώδεις αρχές κυκλοφοριακής αγωγής: το σεβασμό προς το περιβάλλον και τον συνάνθρωπο».

«Τα παιδιά απόλαυσαν υπαίθρια, διαδραστικά παιχνίδια και ομαδικές δραστηριότητες, ως μία προσπάθεια προσομοίωσης της ασφαλούς μετακίνησης στο οδικό δίκτυο αλλά και πρακτικής εφαρμογής των θεωρητικών κανόνων οδικής ασφάλειας».

Στο τέλος της εκδήλωσης τα παιδιά έλαβαν, ως αναμνηστικό δώρο, καπέλα και εισιτήρια μετακίνησης με τον ΟΑΣΘ, μία συμβολική κίνηση για την ενθάρρυνση χρήσης φιλικών προς το περιβάλλον μέσων μεταφοράς.

Η φετινή συμμετοχή της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης στις εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, με τις προαναφερόμενες δράσεις προληπτικού αλλά και θεραπευτικού χαρακτήρα, είναι ενδεικτική, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «της ευαισθητοποίησης της διοίκησης και του προσωπικού της Υπηρεσίας σε ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των πολιτών».