Κυριακή 9 Αυγούστου 2020
x

«ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ» ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές από όλον τον κόσμo, για να παροτρύνουν τους διαπραγματευτές που μετέχουν στη σύνοδο του ΟΗΕ να καταλήξουν σε μια ισχυρή και νομικά δεσμευτική συμφωνία για την καταπολέμηση

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές από όλον τον κόσμο ανταποκρίθηκαν σήμερα στο κάλεσμα για μια «Ημέρα δράσης» για το κλίμα και συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Κοπεγχάγης, για να παροτρύνουν τους διαπραγματευτές που μετέχουν στη σύνοδο του ΟΗΕ να καταλήξουν σε μια ισχυρή και νομικά δεσμευτική συμφωνία για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

«Υπολογίζουμε ότι ανέρχονται σε περίπου τριάντα χιλιάδες, όμως πρόκειται μόνον για μια εκτίμηση», δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας.

Ωστόσο το τηλεοπτικό δίκτυο TV2 News της Δανίας αναφέρεται σε 30.000 ως 100.000 διαδηλωτές.

«Μπλα, μπλα, μπλα. Δράστε τώρα!», «Δεν υπάρχει πλανήτης Β» και «Αλλάξτε πολιτική, όχι το κλίμα» είναι μερικά από τα συνθήματα που αναγράφονται στα πανό των διαδηλωτών στη δανική πρωτεύουσα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι αναμένει περισσότερους από 50.000 διαδηλωτές στη σημερινή πορεία στην Κοπεγχάγη, ενώ οι διοργανωτές της ανεβάζουν τον αριθμό τους σε 60 ως 80.000. Οι διαδηλωτές σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν πορεία από το κοινοβούλιο ως το Μπέλα Σέντερ, όπου γίνεται η σύνοδος.

Σε 19 συλλήψεις προέβη ήδη από την έναρξη της πορείας η δανική αστυνομία, ενώ 11 διαδηλωτές τέθηκαν υπό κράτηση για προληπτικούς λόγους ως ύποπτοι για εγκληματικές ενέργειες.

Διαδηλώσεις, για να πειστούν οι μετέχοντες στις διαπραγματεύσεις στην Κοπεγχάγη να υιοθετήσουν μια ισχυρή και νομικά δεσμευτική συμφωνία για την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών, γίνονται σήμερα σε όλο τον κόσμο. Στην Αυστραλία χιλιάδες άνθρωποι μετείχαν στην Πορεία κατά της Υπερθέρμανσης του πλανήτη, ενώ διαδηλώσεις και αγρυπνίες προγραμματίζεται να γίνουν από τα νησιά Φίτζι μέχρι τις ΗΠΑ, για να καταστεί σαφής η επιθυμία του κόσμου για μεγαλύτερες μειώσεις των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ