Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κατάθεση στεφάνων για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων(vid)

Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Δεξιάς και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ' Σώματος Στρατού για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων

Με όλες τις τιμές γιορτάστηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου μετά την επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Δεξιάς, πραγματοποιήθηκε και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ' Σώματος Στρατού.

«Υπάρχουν κάποιοι που επιμένουν να μας κάνουν περήφανους. Είναι αυτοί που συγκροτούν την αποτρεπτική δύναμη της πατρίδας μας απέναντι σε όποιον επιβουλεύεται τα δίκαια του ελληνισμού. Είναι αυτοί που θέλουν και μπορούν να δώσουν απάντηση σε εκείνον που θα τολμήσει να παραβιάσει την ακεραιότητα της Ελλάδας. Είναι οι γυναίκες και οι άνδρες, οι αξιωματικοί και οι οπλίτες, οι αεροπόροι και οι ναύτες των ενδόξων ενόπλων δυνάμεών μας. Τους ευγνωμονούμε και τους τιμούμε», τόνισε ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση.

«21 Νοεμβρίου σήμερα και είναι η μέρα των ενόπλων δυνάμεων και τα Εσόδια της Θεοτόκου, της προστάτιδας και των τριών όπλων. Ποτέ δεν αγαπήσαμε τον πόλεμο και είμαστε μια ειρηνική χώρα αλλά οι καιροί είναι δύσκολοι. Ευελπιστούμε και ευχόμαστε να είναι δυνατοί για να μας προστατεύουν γιατί πάντοτε μικροί ήταν, λίγες ήμασταν οι ένοπλες δυνάμεις αλλά έχουμε γράψει σε όλη αυτή τη αργόσυρτη διάρκεια της ιστορίας, μερές μεγάλης ανδρείας», σημείωσε χαρακτηριστικά η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Στεφάνι κατέθεσαν επίσης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Στρατηγός Διοικητής Γ' Σώματος Στρατού, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος, Πρόεδροι Ενώσεων Αποστράτων και Πρόεδροι Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης.