Skip to main content

Ημέρα ορόσημο για το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά-Ξεκίνησαν οι εργασίες κατεδάφισης (vid)

Οι εργασίες περιλαμβάνουν την κατεδάφιση δέκα κτισμάτων, την κοπή κάποιων δέντρων και τη διαμόρφωση χώρων του οικοπέδου και της περίφραξης.

Με τους εκσκαφείς να γκρεμίζουν ερειπωμένα για πολλά χρόνια κτίσματα άνοιξε σήμερα ο δρόμος για την μετατροπή του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, το οποίο εκτείνεται σε μια έκταση 340 στρεμμάτων, στη δυτική Θεσσαλονίκη, σε πάρκο πράσινου και αναψυχής.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν την κατεδάφιση δέκα κτισμάτων, την κοπή κάποιων δέντρων, μετά από άδεια του Δασαρχείου, και τη διαμόρφωση χώρων του οικοπέδου και της περίφραξης.

Το προηγούμενο διάστημα ο δήμος Παύλου Μελά σε συνεργασία με τον στρατό είχαν γκρεμίσει περίπου 20 ακόμη κτίσματα, με το σύνολο αυτών που θα ισοπεδωθουν να φτάνει τα 30, ενώ 24 θα ανακατασκευαστουν προκειμένου να μετατραπούν σε χώρους τέχνης, αναψυχής και παράλληλων δραστηριοτήτων.

«Η τοπική κοινωνία πάνω από 35 χρόνια περίμενε να ξεκινήσει αυτό το έργο. Σήμερα είναι μια μέρα χαράς και συγκίνησης για τον δήμου Παύλου Μελά, το όραμα γίνεται πράξη. Σήμερα μπαίνουν τα μηχανήματα και αρχίζει η υλοποίηση αυτού του τεράστιου έργου για τη Μακεδονία και όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Ένα πάρκο 340 στρεμμάτων θέλω να ελπίζω σε δύο χρόνια θα αποδοθεί σε κοινή χρήση στην τοπική κοινωνία και σε όλο τον λαό της Θεσσαλονίκης» δήλωσε  ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου, Σάκης Λαζαρίδης δήλωσε στη Voria.gr πως «αυτή την ημέρα περίμενε η τοπική κοινωνία μετά από χρόνια διεκδικήσεων τόσο από τους φορείς όσο και την τοπική αυτοδιοίκηση. Επιτέλους σήμερα ξεκινούν και επίσημα οι εργασίες κατεδάφισης όλων αυτών των επικίνδυνων κτηριων, ενώ θα παραμείνουν 24 τα οποία θα στεγάσουν χώρους πολιτισμού και υπηρεσιών του Δήμου. Ευελπιστούμε ότι μέσα σε 1,5 χρόνο το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά θα είναι έτοιμο για να υποδεχθεί τους πολίτες της δυτικής Θεσσαλονίκης».