Skip to main content

Ημέρα των Ευχαριστιών: Ο Τζο Μπάιντεν έδωσε και φέτος χάρη σε δύο γαλοπούλες

Μπορεί ο πρόεδρος Μπάιντεν να έδωσε χάρη στην «Τσόκολεϊτ» και την «Τσιπ», όμως οι Αμερικανοί καλούνται να πληρώσουν ακριβά το φετινό τραπέζι .

Ο Τζο Μπάιντεν έδωσε χάρη σε δύο γαλοπούλες στον Λευκό Οίκο, την «Τσόκολεϊτ» (μτφ. σοκολάτα) και την «Τσιπ», τηρώντας το έθιμο δεκαετιών των Αμερικανών προέδρων ενόψει της Ημέρας των Ευχαριστιών (Thanksgiving) στις ΗΠΑ την ερχόμενη Πέμπτη (24.11.2022).

Στην ομιλία του, γεμάτη «αστειάκια» και λογοπαίγνια, ο Τζο Μπάιντεν έδωσε χάρη στις γαλοπούλες και είπε ότι είναι μια «υπέροχη παράδοση ενόψει της Ημέρας των Ευχαριστιών αλλά επειδή κάνει κρύο, δεν θα πω πολλά, αφού σε κανέναν δεν αρέσει η γαλοπούλα του να είναι κρύα».

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρέλειψε να πικάρει και τους Ρεπουμπλικανούς για τα αποτελέσματα των φετινών ενδιάμεσων εκλογών, λέγοντας ότι το «κόκκινο κύμα θα έρθει μόνο αν ο Κομάντερ (σ.σ. ο σκύλος του) ρίξει κάτω το μπολ με την κράνμπερι σως».

Η ομιλία του διακόπηκε αρκετές φορές από τους ήχους των γαλοπούλων και το γάβγισμα του Κομάντερ, ο οποίος ήταν «εξόριστος» στο μπαλκόνι της Νότιας Στοάς του Λευκού Οίκου, επειδή υπήρχε φόβος ότι θα τις κυνηγήσει.

Οι γαλοπούλες πήραν χάρη αλλά ο κόσμος… όχι

Μπορεί ο πρόεδρος Μπάιντεν να έδωσε χάρη στην «Τσόκολεϊτ» και την «Τσιπ», όμως οι υπόλοιποι πολίτες καλούνται να πληρώσουν ακριβά το φετινό τραπέζι των Ευχαριστιών. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η DailyMail και το CNN, το κόστος ενός πλήρους γεύματος για την Ημέρα των Ευχαριστιών θα είναι 10% με 20% υψηλότερο από πέρυσι. Πέρυσι, ο μέσος Αμερικανός πλήρωσε περίπου 53,31 δολάρια για το δείπνο και φέτος αυτή η τιμή εκτιμάται ότι θα αυξηθεί έως και τα 64,05 δολάρια, σύμφωνα με Αμερικανική Ομοσπονδία Γεωργικών Γραφείων (AFBF).

Αυξήσεις καταγράφουν στις τιμές του οι περισσότερες πρώτες ύλες που χρειάζονται για τις γευστικότατες συνταγές ενός πλήρους μενού του Thanksgiving, όπως η γέμιση, οι γλυκοπατάτες, τα λαχανικά, η κολοκυθόπιτα και η κράνμπερι σως, αφού ο πληθωρισμός παραμένει στο 7,7% σε εθνικό επίπεδο.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο άλμα παρατηρείται στις τιμές της γαλοπούλας, αφού φέτος θα κοστίσουν περίπου 1,81 δολάρια το κιλό ή περίπου 28,96 δολάρια ένα μεγάλο κομμάτι ψαχνού.