Skip to main content

Ημερίδα «Γεωργικά φάρμακα: Χρήση και Κατάχρηση» στο ΚΕΔΕΑ

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020, από τις 12.00 έως τιις 6.00 μ.μ. στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του ΑΠΘ.

Ημερίδα με θέμα «Γεωργικά φάρμακα: Χρήση και Κατάχρηση» διοργανώνουν το Περιφερειακό Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.)σε συνεργασία με το Εργαστήριο Γεωργικών Φαρμάκων του Τμήματος Γεωπονίας του Α.Π.Θ και το Διεπιστημονικό Κέντρο Αγροδιατροφής του ΑΠΘ (ΚΕΑΓΡΟ ΑΠΘ)

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020, από τις 12.00 έως τιις 6.00 μ.μ. στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του ΑΠΘ, (ΚΕ.Δ.Ε.Α., 3ης Σεπτεμβρίου, Πανεπιστημιούπολη).

Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Στην Ημερίδα θα αναπτυχθούν θέματα που απασχολούν σοβαρά τόσο τους απασχολούμενους στη γεωργική παραγωγή και στον αγροδιατροφικό τομέα όσο και την ευρύτερη κοινωνία και συγκεκριμένα:

· της ασφαλούς χρήσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων,
· των ελέγχων από τις αρμόδιες αρχές
·  της συνταγογράφησης, της διακίνησης και χρήσης παράνομων φυτοπροστατευτικών προϊόντων με τις σημαντικές οικονομικές συνέπειες
· το περιβαλλοντικό κόστος της διαχείρισης των κενών πλαστικών φιαλών φυτοπροστατευτικών προϊόντων  και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που προκαλούν, καθώς και
· της παρουσίας υπολειμμάτων στα αγροτικά προϊόντα και της ασφάλειας του καταναλωτή.