Skip to main content

Ημερίδα με Μαρία Σπυράκη για τους κινδύνους του διαδικτύου στον Εύοσμο

Εξειδικευμένοι επιστήμονες θα ενημερώσουν μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων για τους κινδύνους του διαδικτύου και τρόπους αποφυγής και αντιμετώπισης τους

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Η ψηφιακή μας καθημερινότητα: Μαθαίνω-Ελέγχω-Προστατεύομαι» συνδιοοργανώνουν στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου αύριο Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου από τις 10:00-13:00, το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια «CSI INSTITUTE», το Κέντρο Πρόληψης Δυτικής Θεσσαλονίκης «Δίκτυο Άλφα» και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Εξειδικευμένοι επιστήμονες θα ενημερώσουν μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων για τους κινδύνους του διαδικτύου και τρόπους αποφυγής και αντιμετώπισης  τους.

Οι ομάδες των σχολείων που θα συμμετάσχουν θα παρουσιάσουν προτάσεις για τρόπους ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου.

Η καλύτερη πρόταση θα βραβευθεί με φιλοξενία της ομάδας των μαθητών στις Βρυξέλλες και ξενάγηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από την Μαρία Σπυράκη, Ευρωβουλευτή του Ε.Λ.Κ.

Η κ. Σπυράκη ορίστηκε απο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «Πρέσβειρα για ασφαλές διαδίκτυο στην Ε.Ε».

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι:
-Ο Αντιστράτηγος ε.α. Εμμανουήλ Σφακιανάκης, Ειδικός Ερευνητής, Αναλυτής Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων
-Η Ελευθερία Σπυροπούλου, ψυχολόγος – Διευθύντρια του «Δικτύου ΑΛΦΑ».
-Η Μαρία Σπυράκη, Eυρωβουλευτής Ε.Λ.Κ. - Πρέσβειρα για ασφαλές διαδίκτυο στην Ε.Ε.

Η κ. Σπυράκη έχει αναλάβει ενημερωτικες πρωτοβουλιες  για την ανάγκη να επενδύσει η Ελλάδα στη ψηφιακή γνώση και στην καινοτομία. Μια από τις πιο πρόσφατες είναι το σεμινάριο που συνδιοργάνωσε με το Ευρωπαϊκο Δικτυο  Ιδεών (European Ideas Network) με θέμα: «Επενδύοντας στην Εκπαίδευση και στην Καινοτομία», το οποίο διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο.