Skip to main content

Ημερίδα της Voria για κυκλοφοριακό και συγκοινωνίες στις 28 Νοεμβρίου

Η νέα εκδήλωση της Voria.gr, για το κυκλοφοριακό και τις αστικές συγκοινωνίες - Κεντρικοί ομιλητές Σπίρτζης, Νοτοπούλου, Καραμανλής, Μπουτάρης

Μετά την άκρως επιτυχημένη ημερίδα για το θαλάσσιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης, η Voria.gr αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να πραγματοποιήσει μία νέα δημόσια συζήτηση για ένα ακόμη φλέγον ζήτημα για την πόλη: το κυκλοφοριακό και τις αστικές της συγκοινωνίες. 

Με στόχο να καταδειχθεί το πρόβλημα, αλλά και να αναδειχθούν τα δημόσια μέσα μεταφοράς ως μοχλός ανάπτυξης της πόλης, η Voria.gr, το μέσο ενημέρωσης με τη μεγαλύτερη επιρροή στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης, διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Κυκλοφοριακό Θεσσαλονίκης και αστικές συγκοινωνίες: Δημιουργώντας τις συνθήκες για βιώσιμη κινητικότητα και οικονομική ανάπτυξη», την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ., στο κτήριο Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (Αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ).

Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, η υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδια για τη Μακεδονία και τη Θράκη, Κατερίνα Νοτοπούλου, ο βουλευτής Σερρών και τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και ο συγκοινωνιολόγος, καθηγητής του ΑΠΘ, Παναγιώτης Παπαϊωάννου.

Σύντομες παρεμβάσεις έχουν προσκληθεί να πραγματοποιήσουν ο πρόεδρος της ΠΕΔΚ-Μ και δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό ΑΕ», Γιάννης Μυλόπουλος, ο πρόεδρος της «Εγνατία Οδός ΑΕ», Απόστολος Αντωνούδης, ο πρόεδρος του ΟΣΕΘ, Κώστας Αμπατζάς, εκπρόσωποι της δοίκησης του ΟΑΣΘ, της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, του Σωματείου Ιδιοκτητών Επιβατηγών Αυτοκινήτων Ταξί Θεσσαλoνίκης «Ο Ερμής», ο συγκοινωνιολόγος, Διευθυντής του Εργαστηρίου Συγκοινωνιακής Τεχνικής του ΑΠΘ Σπύρος Βούγιας, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μασούτης, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης.

Η ημερίδα τελεί υπό την αίγιδα του Υπουργείου Εσωτερικών(Τομέας Μακεδονίας-Θράκης) και διοργανώνεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Reform που υλοποιείται από το Interreg Europe.

Η εκδήλωση αποτελεί την κορύφωση της έρευνας που ξεκίνησε η Voria.gr τον περασμένο Μάιο παρουσιάζοντας με σειρά δημοσιευμάτων όλα τα προβλήματα που απασχολούν το κυκλοφοριακό και τις συγκοινωνίες της πόλης.

Στόχος μας είναι να πραγματοποιήσουμε μία διαδραστική και ζωντανή εκδήλωση στην οποία θα συζητηθούν τα προβλήματα αλλά και θα αναδειχθούν οι δυνατότητες που προσφέρουν οι δημόσιες αστικές συγκοινωνίες όχι μόνο ως μέσα βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών αλλά και ως εργαλεία οικονομικής ανάπτυξης. Όπως επιβεβαιώνουν οι μελέτες διεθνών οργανισμών, οι αξιόπιστες αστικές συγκοινωνίες επηρεάζουν θετικά την ποιότητα ζωής των πολιτών, δίνουν τη δυνατότητα καλύτερης πρόσβασης σε εμπορικές δραστηριότητες ενισχύοντας την εμπορική κίνηση των πόλεων, ενώ συμβάλλουν και στην προσέλκυση επενδύσεων.