Skip to main content

Ημερίδα Voria - Αρβανιτίδης: Αντιμετωπίζουμε ενεργειακό Αρμαγεδδώνα

Κριτική για τις ενέργειες της κυβέρνησης στο ενεργειακό ζήτημα από τον τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στην ημερίδα της Voria.gr

Αντιμετωπίζουμε ενεργειακό αρμαγεδώνα και θα συνεχίσουμε να το αντιμετωπίζουμε, επισήμανε ο Γιώργος Αρβανιτίδης, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. στην ημερίδα της Voria.gr με θέμα: «Ενεργειακή κρίση και Βόρεια Ελλάδα: Προκλήσεις, ευκαιρίες και προοπτικές».  

«Το θέμα της επάρκειας, αν η χώρα μας θα έχει ενέργεια, ναι, έτσι θα είναι. Η βελτίωση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας μην την περιμένετε. Και όποιος μπορεί να προβλέψει από την κυβέρνηση, ας μας πει ποιος είναι ο στόχος. Πότε και πόσο», σημείωσε ο κ. Αρβανιτίδης.

Όπως ανέφερε στην τοποθέτησή του στην ημερίδα, «η κυβέρνηση έχει μόνο ένα δις στον προϋπολογισμό για στήριξη της αγοράς». «Αναρωτιέμαι 400 εκατ. ευρώ χρειάστηκαν χρόνο, πόσο θα συνεχίσει, ποιους θα στηρίζει; Ο υπουργός είπε ευάλωτους. Μα το ξέρει ότι δεν θα μπορεί συνολικά και οριζόντια να στηρίζει την αγορά», τόνισε ο κ. Αρβανιτίδης, σημειώνοντας πως υπάρχει απαισιοδοξία γι΄ αυτά που δεν κάναμε και θα τα βρούμε μπροστά μας και αισιοδοξία ότι επιτέλους η χώρα αν αντιληφθεί να στήσει την πράσινη υδροφόρο».

Ο τομεάρχης Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι «δεν είναι θέμα συναίνεσης. Για να έχεις συναίνεσης πρέπει να έχεις καθαρούς κανόνες, «θέλω να κάνω αυτό» και να χρεώσεις σε όποιον δεν συμφωνήσει τη διαφωνία του».

Ο κ. Αρβανιτίδης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο που κινείται τα τελευταία χρόνια στο ενεργειακό τομέα και τόνισε ότι λείπει η προβλεπτικότητα. Ανέφερε επίσης ότι, ενώ οι εκπρόσωποι των βιομηχανιών ζητούν στήριξη, η Κομισιόν έχει πει τέλος στα οριζόντια μέτρα αλλά μόνο στους ευάλωτους.