Skip to main content

Ημερίδα Voria - Πατουλίδου: Να μπουν οι μετακινήσεις στην ατζέντα για την ενεργειακή κρίση

Πρέπει να προετοιμαστούμε καλά για τις επερχόμενες κλιματικές αλλαγές, τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου

Την ανάγκη να προετοιμαστούμε επαρκώς για τις κλιματικές αλλαγές που έρχονται τα επόμενα δέκα χρόνια επισήμανε η Βούλα Πατουλίδου, αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, κατά τον χαιρετισμό της στην ημερίδα της Voria.gr «Ενεργειακή κρίση και Βόρεια Ελλάδα: Προκλήσεις, ευκαιρίες και προοπτικές» υπογραμμίζοντας την ανάγκη «οι μετακινήσεις να μπουν στην ατζέντα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης».

«Σύμφωνα με τους ειδικούς τα επόμενα δέκα χρόνια οι αλλαγές που θα συντελεστούν αναφορικά με το κλίμα θα είναι περισσότερες από τις αλλαγές που καταγράφηκαν τα προηγούμενα 100 χρόνια. Πρέπει λοιπόν να προετοιμαστούμε κατάλληλα» επισήμανε η κ. Πατουλίδου, η οποία έκανε αναφορά σε μια πρόσφατη εμπειρία της από το Παρίσι και συγκεκριμένα τον Πύργο του Άιφελ, όπου, όπως είπε, «οι μετακινήσεις τρομάζουν».

«Οι μετακινήσεις, δεδομένου πως ολοένα και μεγαλύτερος όγκος ατόμων μετακινείται,  θα πρέπει να μπουν στην ατζέντα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης» σημείωσε η κ. Πατουλίδου, η οποία έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και στο πρόγραμμα της Βιώσιμης Πολιτικής, που υλοποίησε, το οποίο ξεκίνησε με 85 εκατ. ευρώ φτάνοντας, τελικά,  στα 115 εκατ. ευρώ. Για το πρόγραμμα υπήρξε η σύμπραξη των δήμων που αποτέλεσε και το σημαντικό συστατικό για την πετυχημένη υλοποίησή του.

Η κ. Πατουλίδου, έκανε μνεία και στην απορροφητικότητα πόρων που έχει επιτύχει η Ελλάδα, η οποία βρέθηκε από την 19η θέση στην πρώτη.

«Νομίζω πως μέχρι σήμερα τα έχουμε καταφέρει καλά, πρέπει να ακούμε τον κόσμο» κατέληξε η κ. Πατουλίδου.