Skip to main content

Ημερίδα Voria - Πατουλίδου: Αρχίσαμε να διαμορφώνουμε την εικόνα της Θεσσαλονίκης του 2030

Η αντιπεριφερειάρχης κατά τον χαιρετισμό της στην ημερίδα της Voria.gr αναφέρθηκε στο πώς αξιοποιήθηκαν τα ευρωπαϊκά κονδύλια σε έργα της Περιφέρειας

«Αρχίσαμε να κάνουμε εικόνα μίας Θεσσαλονίκης του 2030 αλλά για να συμβεί αυτό κάποιος χρηματοδότησε και απορρόφησε τα ευρωπαϊκά έργα και δεν ήταν άλλη από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, στην ημερίδα που διοργανώνει η Voria.gr με θέμα τις ευκαιρίες που ανοίγουν το Ταμείο Ανάκαμψης και το Νέο ΕΣΠΑ για την ελληνική οικονομία, που διεξάγεται στο Mediterranean Palace Hotel, στη Θεσσαλονίκη.

Η αντιπεριφερειάρχης μιλώντας για το πώς αξιοποιήθηκαν τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την Περιφέρεια έκανε λόγο για το έργο το οποίο η ίδια κλήθηκε να τρέξει, την πολιτική συνοχής 2014-2020 επαναπροσδιορίζοντας τις ολοκληρωμένες παρεμβάσεις εισάγοντας τον όρο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης, τα σχέδια ΟΧΕ.

Διαβάστε ακόμη: Ημερίδα Voria - Τζιτζικώστας: 1,4 δισ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ στην Κ. Μακεδονία - 8.500 έργα

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε από 85 εκατ. ευρώ αλλά έφτασε πάνω 115 εκατ. ευρώ, ένα έργο που ανέδειξε την αγαστή συνεργασία περιφέρειας με οκτώ δήμους», ανέφερε η κ. Πατουλίδου.

Ενδεικτικά ανέφερε τα σχέδια για το στρατόπεδο Παύλου Μελά, την ηλεκτροκίνηση του στόλου απορριματοφόρων στον δήμο Θεσσαλονίκης αλλά και το παραλιακό μέτωπο.

Η αντιπεριφερειάρχης μίλησε και για τα έργα γειτονιάς, όπως τα χαρακτήρισε, αλλά και για τις κοινωνικές δομές όπως η παιδική ομπρέλα του δήμου Παύλου Μελά.

Δείτε live την ημερίδα: