Σάββατο 15 Αυγούστου 2020
x

ΙΜΕΤ-ΕΚΕΤΑ: Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου iBikeShare της Δράσης Εθνικής Εμβέλειας «Ερευνώ – Δημιουργώ - Καινοτομώ».

To Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ-ΙΜΕΤ), συντονιστής του έργου iBikeShare και οι εταίροι του έργου, Brainbox A.E. και ΟΤΟ Α.Ε., που λειτουργούν το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων στη Θεσσαλονίκη διοργανώνουν την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020, στις 19:00, στο café Allegro στο Μέγαρο Μουσικής εσπερίδα με θέμα «Η επόμενη μέρα της ποδηλασίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στην ευρύτερη περιοχή».

Με θέα το Θερμαϊκό και χαλαρή ατμόσφαιρα προσκαλούμε τους βασικούς παράγοντες της πόλης (το Δήμο, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την επιχειρηματικότητα του κλάδου των κοινόχρηστων ποδηλάτων, την ακαδημαϊκή κοινότητα και τους ποδηλάτες) για να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με το πώς θα κάνουμε το ποδήλατο μέσο μεταφοράς και όχι μόνο αναψυχής.

Η εσπερίδα πλαισιώνεται από παράλληλες δράσεις με σκοπό να ενισχυθεί η χρήση του ποδηλάτου στην πόλη της Θεσσαλονίκης, να ενημερωθεί το κοινό για τη το νέο app κοινόχρηστων ποδηλάτων που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου, να ακουστούν οι απόψεις των πολιτών και να στηριχθεί η active κινητικότητα στην μετά COVID-19 εποχή.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου iBikeShare της Δράσης Εθνικής Εμβέλειας «Ερευνώ – Δημιουργώ - Καινοτομώ» που έχει στόχο να προωθήσει τις υπηρεσίες κοινόχρηστων ποδηλάτων υπηρετώντας τις αρχές της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και της καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Πιο συγκεκριμένα, μέσω της ανάπτυξης μιας ολοκληρωμένης υπηρεσίας για την υποστήριξη του σχεδιασμού, της διαχείρισης και της χρήσης συστημάτων κοινοχρήστων ποδηλάτων, συμβάλλει στην προώθηση του ποδηλάτου ως μέσο μεταφοράς που μπορεί να εξυπηρετήσει τις καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών, και όχι μόνο την αναψυχή.

Η εσπερίδα είναι ανοιχτή στο κοινό αλλά απαραίτητη είναι η επιβεβαίωση της συμμετοχής στο τηλ. 2310 498 457 έως 22.06.2020 εξαιτίας περιορισμού στον αριθμό των συμμετεχόντων στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης μετάδοσης του COVID-19.

Επιπλέον, από τις 17:30 έως τις 19:30, στο χώρο του Τhessbike στην περιοχή του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης, το κοινό θα ενημερώνεται για το νέο app κοινόχρηστων ποδηλάτων που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου, ενώ θα μπορεί να καταθέτει και τις απόψεις του για το πως θα αυξηθεί η χρήση του ποδηλάτου στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για Android και iOS και μέσω αυτής οι χρήστες μπορούν να πραγματοποιήσουν μια ενοικίαση ποδηλάτου πιο εύκολα από ποτέ, καθώς και να κερδίσουν δώρα όσο περισσότερο χρησιμοποιούν τα ποδήλατα της Thessbike. Η εφαρμογή περιλαμβάνει στοιχεία παιχνιδοποίησης (gamification) και στοχεύει στη διαμόρφωση θετικότερης στάσης των πολιτών ως προς τη χρήση ποδηλάτου, ενώ μέσω του συστήματος επιβράβευσης που αναπτύχθηκε ανταμείβονται οι τακτικοί χρήστες του συστήματος. Οι πολίτες μέσω της εφαρμογής έχουν επίσης τη δυνατότητα επισήμανσης προβλημάτων στη λειτουργία του συστήματος Thessbike και στις υποδομές ποδηλάτου της πόλης, συμβάλλοντας στη βελτίωση των συνθηκών χρήσης ποδηλάτου στη Θεσσαλονίκη.

Όσοι εγκαταστήσουν την εφαρμογή στο κινητό τους θα λάβουν δώρο 5 ώρες ποδηλασίας και θα συμμετέχουν στην κλήρωση για ένα ποδήλατο και άλλα πλούσια δώρα προώθησης της χρήσης του ποδηλάτου από τους πολίτες. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020 στις 20:30 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Το iΒikeShare καλεί τους μετακινούμενους της Θεσσαλονίκης να «έρθουν ένα κλικ πιο κοντά στο ποδήλατο», κατεβάζοντας την εφαρμογή και να μετακινηθούν με το σύστημα Thessbike στην πόλη.

Δείτε το πρόγραμμα της εσπερίδας εδώ
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ