Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΙΜΕΤ: ΣΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 2019

Το πρόγραμμα «Μικροί τροχονόμοι ….εν δράσει!» βραβεύτηκε για την πρωτοπόρα οπτική και το ενδιαφέρον για την προαγωγή της Οδικής Ασφάλειας

Στην Τροχαία Θεσσαλονίκης δόθηκε φέτος το βραβείο «Καλύτερης Δράσης Οδικής Ασφάλειας» 2019, που δίνεται από το ΙΜΕΤ σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων (Hellastron) και τον Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ), στο πλαίσιο των «Ανοιχτών Ημερών» που διοργάνωσε για ακόμη μία χρονιά (Δευτέρα 25 & Τρίτη 26 Νοεμβρίου) το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).

Το βραβείο απονεμήθηκε στην Τροχαία Θεσσαλονίκης για τις καινοτόμους εφαρμογές που ανέπτυξε στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας τον περασμένο χρόνο και συγκεκριμένα για το πρόγραμμα «Μικροί τροχονόμοι ….εν δράσει!» επιδεικνύοντας πρωτοπόρα οπτική και έμπρακτο ενδιαφέρον για την προαγωγή της Οδικής Ασφάλειας.

Ο Δρ. Ε. Μπεκιάρης, Διευθυντής του ΙΜΕΤ, κατά την απονομή του Βραβείου σχολίασε: «Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανέπτυξε ολιστικές δράσεις για προαγωγή της Οδικής Ασφάλειας των παιδιών, συνδυάζοντας παιδαγωγικά φυλλάδια και βιβλία, βιωματικές δράσεις, λογισμικό πολυμέσων, βίντεο, παρεμβάσεις σε κοινωνικά δίκτυα αλλά ακόμη και χρήση επαυξημένης πραγματικότητας. Πρόκειται για υπόδειγμα συνδυασμένης δράσης παν-Ευρωπαϊκού επιπέδου».

Η κ. Γαϊτανίδου, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, συμπλήρωσε πως και οι 3 βραβεύοντες φορείς θα πρέπει να αναδείξουν αυτή τη δράση μέσω των ιστοσελίδων και των δικτύων τους. Είναι όχι μόνο ιδιαίτερα πρωτότυπη αλλά κι επιστημονικώς άρτια.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχος κ. Θωμάς Γέρμανος και η Υποδιευθύντρια της Τροχαίας Θεσσαλονίκης κ. Παρασκευή Παπαγεωργοπούλου, με την ομάδα τους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ