Skip to main content

Ίμια: Βίντεο ντοκουμέντο από το επεισόδιο με τουρκική ακταιωρό τα Θεοφάνεια

Τα βίντεο δείχνουν όσα έγιναν το πρωί των Θεοφανείων στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Ιμίων μεταξύ της ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής.

Το επεισόδιο που σημειώθηκε κοντά στα Ίμια ανήμερα των Θεοφανείων όταν ακταιωρός της τουρκικής ακτοφυλακής που παρενόχλησε ελληνικό αλιευτικό σκάφος, προσέκρουσε σε ταχύπλοο του ελληνικού Λιμενικού Σώματος, κατά τη διάρκεια περιπολίας καταγράφουν βίντεο-ντοκουμέντα που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο πριν λίγες ώρες και δημοσιεύει το protothema.gr.

Τα βίντεο δείχνουν όσα έγιναν το πρωί των Θεοφανείων στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Ιμίων. Το πλοίο της τουρκικής ακτοφυλακής άρχισε να παρενοχλεί Έλληνες ψαράδες. Λίγο αργότερα μάλιστα διακρίνονται άνδρες της τουρκικής πλευράς να οπλίζουν τα 50άρια πάνω στην κόντρα γέφυρα και να τα γεμίζουν με σφαίρες, 20 μόλις μέτρα από το ελληνικό αλιευτικό.

Το υλικό καταγράφει και την παρενόχληση του περιπολικού της Λιμενικής Αρχής Κω, τύπου RANFAR, που αποτελεί δωρεά Ελλήνων εφοπλιστών. Σύμφωνα με το Λιμενικό, το σκάφος υπέστη μικρές υλικές ζημιές, ενώ εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή.