Skip to main content

Ύμνοι Guardian για Ζίβκοβιτς: «Όταν πήγε ο Βινίσιους στο ξενοδοχείο αυτός ήταν ήδη εκεί!»

Αποθεώνει τον Σέρβο άσο του ΠΑΟΚ ο Guardian στο σχόλιό του για το παιγνίδι του κόντρα στον Βινίσιους, τον οποίον αντιμετωπίζει με... βρετανικό χιούμορ

Τεράστιας δυσκολίας αποστολή ανατέθηκε στον Αντρίγια Ζίφκοβιτς στον χθεσινό αγώνα μεταξύ της Σερβίας και της Βραζιλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ κλήθηκε να περιορίσει τον... υπερηχητικό Βινίσιους και εκτέλεσε το έργο του με μεγάλη επιτυχία, κάτι που σχολίασε με δηκτικό τρόπο ο Guardian σε άρθρο του για τον αγώνα που έκλεισε την 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Μουντιάλ.

Μπορεί στον ΠΑΟΚ ο ρόλος του να είναι κυρίως επιθετικογενής, όμως ο Ντράγκαν Στόικοβιτς ανέθεσε στον Αντρίγια το μαρκάρισμα του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης και ο Σέρβος δεν τα πήγε καθόλου άσχημα. Στο άρθρο του για τον αγώνα της Βραζιλίας με τη Σερβία, ο αρθρογράφος Τζόναθαν Λιου αφιέρωσε μια ολόκληρη παράγραφο στο πώς ο Αντρίγια αντιμετώπισε τον Βινίσιους, με αρκετή δόση βρετανικού, βιτριολικού χιούμορ.

«[...] Εν τω μεταξύ ο Αντρίγια Ζίφκοβιτς κολλούσε πάνω στον Βινίσιους σαν περιβαλλοντικός ακτιβιστής που προσκολλάται ο ίδιος σε μια οδική διασταύρωση του Λονδίνου. Ο Βινίσιους πήγαινε βαθιά στο γήπεδο. Ο Ζίφκοβιτς ακολουθούσε. Ο Βινίσιους πατούσε πάνω στη γραμμή. Ο Ζίφκοβιτς ακολουθούσε. Ο Βινίσιους έκοβε προς τα μέσα. Ο Ζίφκοβιτς ακολουθούσε. Αργότερα μέσα στη νύχτα, εξουθενωμένος, όπως ο Βινίσιους θα ανέβαινε στο κρεβάτι του στο Westin Doha Hotel, θα έβρισκε τον Ζίφκοβιτς να είναι ήδη εκεί και να τον περιμένει με ένα άθλιο χαμόγελο να ζαρώνει το πρόσωπό του, καθώς γυρνά στο πλάι παίρνοντας μαζί του το μεγαλύτερο μέρος του παπλώματος», ήταν το απόσπασμα από το άρθρο του Guardian, που εμφανώς αποθεώνει την εμφάνιση του Σέρβου παίκτη του ΠΑΟΚ.