Skip to main content

Η τελευταία φράση της Κωνσταντοπούλου ως Πρόεδρος της Βουλής

Αναφερόμενη στην απόφαση της κυβέρνησης για εσπευσμένη προσφυγή στις κάλπες, εκτίμησε ότι έγινε ώστε «να μην ολοκληρώσουν το έργο τους οι Επιτροπές

Για «ακραία εκδήλωση βίας εναντίον του Συντάγματος» έκανε λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια της τελευταίας της ομιλίας με το αξίωμα του προέδρου της Βουλής.

Κηρύσσοντας τη ματαίωση (λόγω έλλειψης απαρτίας) της συνεδρίασης για το δημόσιο χρέος, η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι θέλει ως τελευταία της φράση, ως Προέδρου της Βουλής, να καταγραφεί ότι αντιλαμβάνεται και βιώνει ως «ακραία εκδήλωση βίας κατά του Συντάγματος» «αυτή την εκβιαστική επίθεση στην κοινοβουλευτική λειτουργία, τη βίαιη κατάλυση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, τη βίαιη επίθεση στα ανθρώπινα δικαιώματα, τη βίαιη κατάργηση κεκτημένων ελευθεριών για τις οποίες άνθρωποι έδωσαν και την ζωή τους».

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι η κληρονομιά που θα παραδώσουμε και καλούμαστε να παλέψουμε ώστε κανείς να μην κλαδέψει αυτά που άλλοι μας κληροδότησαν κι αυτά για τα οποία πολλοί έδωσαν ιστορικούς αγώνες, αντιστάθηκαν, τίμησαν τη Δημοκρατία, την Αντίσταση και την Αριστερά» επισήμανε η πρόεδρος της Βουλής.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, αναφερόμενη στην απόφαση της κυβέρνησης για εσπευσμένη προσφυγή στις κάλπες, εκτίμησε ότι έγινε ώστε «να μην ολοκληρώσουν το έργο τους οι Επιτροπές για το δημόσιο χρέος, για τις γερμανικές αποζημιώσεις, για τη Siemens, για το μνημόνιο αλλά και για να μην δημιουργηθεί Επιτροπή για τις δικογραφίες εναντίον των κυβερνητικών στελεχών».