Skip to main content

ΕΙΝΑΠ: Επικίνδυνη υπερπλήρωση στο 150% των κλινών στο νοσοκομείο «Αττικόν»

Η ΕΙΝΑΠ ζητεί την άμεσα μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων ώστε να σταματήσει η νοσηλεία πολιτών σε ράντζα στους διαδρόμους.

Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο «Αττικόν» καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) αναφέροντας ότι οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση.

Σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ δεκάδες ασθενείς νοσηλεύονται σε ράντζα στους διαδρόμους του νοσοκομείου με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να τους παρασχεθεί υπό αυτές τις συνθήκες η περίθαλψη που έχουν απόλυτη ανάγκη.

Κάνει λόγο για υπερπλήρωση του νοσοκομείου με νοσηλεία αριθμού ασθενών που φτάνει το 150% των κανονικών κλινών του νοσοκομείου προειδοποιώντας ότι αυτή η κατάσταση «είναι επικίνδυνη, τροφοδοτεί κύματα ενδονοσοκομειακής διασποράς κορονοϊού και άλλων λοιμώξεων από πολυανθεκτικά μικρόβια, οδηγεί σε αδυναμία παροχής των απαιτούμενων υπηρεσιών, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του εξουθενωμένου προσωπικού».

Η ΕΙΝΑΠ ζητεί την άμεσα μέτρα για την επίλυση αυτών των προβλημάτων ώστε να σταματήσει η νοσηλεία πολιτών σε ράντζα στους διαδρόμους «που προσβάλει κάθε στοιχειώδη αξιοπρέπεια». Ζητεί επίσης να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.