Σάββατο 19 Ιουνίου 2021
x

ΦΡΙΚΗ: ΤΑΙΣΑΝ ΕΓΚΥΟ ΕΛΕΦΑΝΤΙΝΑ ΑΝΑΝΑ ΜΕ ΚΡΟΤΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΟΤΩΣΑΝ (VID)

Ανανάς με κροτίδα φέρεται να εξερράγη στο στόμα εγκύου ελεφαντίνας στην Ινδία - Συγκλονιστικές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κατέληξε.

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε ο φρικτός θάνατος μιας ελεφαντίνας που ήταν έγκυος στην Ινδία. Το άτυχο ζώο, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας, φέρεται να έφαγε ένα φρούτο -πιθανότατα ανανά- που περιείχε μια κροτίδα!

Σύμφωνα με το protothema.gr, που επικαλείται ξένα ειδησεογραφικά μέσα, η άτυχη ελεφαντίνα περιφερόταν στις 27 Μαΐου σε ένα χωριό κοντά στο εθνικό πάρκο Σάιλεντ Βάλεϊ του κρατιδίου Κεράλα και εκεί μάλλον βρήκε και έφαγε το παγιδευμένο φρούτο. «Ο ανανάς με την κροτίδα εξερράγη στο στόμα της, προκαλώντας της σοβαρά τραύματα» εξήγησε ο Σουρέντρα Κούμαρ, υψηλόβαθμο στέλεχος της αγροφυλακής της Κεράλα. «Ερευνούμε την υπόθεση και προσπαθούμε να διαπιστώσουμε ποιος ευθύνεται και τις συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατό της» συμπλήρωσε.

Οι Ινδοί χωρικοί χρησιμοποιούν συχνά «παγιδευμένα» φρούτα, για να προστατεύσουν τα σπαρτά τους από τα άγρια ζώα. Άλλοι καταφεύγουν σε απλές κροτίδες ή σε ηλεκτροφόρους φράχτες, για να διώξουν τους ελέφαντες από τα χωράφια, κοντά στα δάση.

Ο θάνατος της ελεφαντίνας προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα social media, όταν ένας εργαζόμενος της δασικής υπηρεσίας ανήρτησε μια συγκινητική συγγνώμη στο Facebook. «Δεν τραυμάτισε ούτε έναν άνθρωπο, ακόμη κι όταν έτρεχε, τρελαμένη από τον πόνο, στους δρόμους του χωριού» έγραψε ο Μόχαν Κρίσναν. Η ελεφαντίνα περιφερόταν για ώρες στο χωριό και τελικά πήγε να δροσίσει τα εγκαύματά της σε ένα ποτάμι. Καθώς οι ντόπιοι προσπαθούσαν να την βγάλουν από το νερό, για να την μεταφέρουν σε ένα κέντρο θεραπείας, το ζώο κατέρρευσε και πέθανε.

Με τη βοήθεια δύο εξημερωμένων ελεφάντων, την έβγαλαν τελικά από το νερό και την μετέφεραν στο δάσος, όπου την αποτέφρωσαν.

«Συγγνώμη, αδελφή» έγραψε ο Κρίσναν, που ήταν παρών στον θάνατό της. «Με το στόμα και τη γλώσσα της κατεστραμμένα από την έκρηξη, περιφερόταν πεινασμένη, χωρίς να μπορεί να φάει. Μάλλον ανησυχούσε περισσότερο για το μωρό της, παρά για τη δική της πείνα» προσέθεσε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ