Skip to main content

Ινδία: Σχεδόν 76.500 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε μία ημέρα

Συνολικά στην Ινδία έχουν καταγραφεί 3,46 εκατομμύρια κρούσματα Covid-19, με την χώρα να βρίσκεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως

Στην Ινδία καταγράφηκαν σήμερα 76.472 νέα κρούσματα κορωνοϊού, αριθμός λίγο μικρότερος από αυτόν των τελευταίων δύο ημερών, ο οποίος όμως επιβεβαιώνει ότι η χώρα είναι αντιμέτωπη με το χειρότερο ξέσπασμα της πανδημίας αυτή την περίοδο.

Συνολικά στην Ινδία έχουν καταγραφεί 3,46 εκατομμύρια κρούσματα Covid-19, με την χώρα να βρίσκεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως, πίσω από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, σε σύνολο μολύνσεων. Ωστόσο η χώρα της νότιας Ασίας καταγράφει εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες περισσότερα ημερήσια, νέα κρούσματα συγκριτικά με τις παραπάνω χώρες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας ο αριθμός των νεκρών στην Ινδία ανέρχεται πλέον σε 62.550. Την ίδια ώρα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι από την επόμενη εβδομάδα ενδέχεται να χαλαρώσουν κάποιοι περιορισμοί στις μετακινήσεις.

Η ινδική κυβέρνηση ενδέχεται να επιτρέψει τη μερική επαναλειτουργία των υπόγειων τρένων, κάτι που ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης του Δελχί σχολίασε ότι είναι απαραίτητο για να επιστρέψει στην κανονικότητα η πόλη.