Skip to main content

Ινδία: Συνετρίβη ελικόπτερο που μετέφερε τον αρχηγό του Επιτελείου Άμυνας - 13 νεκροί

Κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε ότι 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ αργότεραεπιβεβαιώθηκε πως ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται ο Ραουάτ.

Ένα ελικόπτερο του ινδικού στρατού που μετέφερε τον ανώτατο στρατιωτικό αξιωματούχο της Ινδίας και τη σύζυγό του, συνετρίβη στην πολιτεία Ταμίλ Ναντού της νότιας Ινδίας την Τετάρτη.

Ο Αρχηγός του Επιτελείου Άμυνας, στρατηγός Μπιπίν Ραουάτ  βρισκόταν στο ρωσικό ελικόπτερο τύπου Mi-17V5, στο οποίο επέβαιναν συνολικά 14 άτομα και κατευθύνονταν προς το Κολέγιο Προσωπικού Υπηρεσιών Άμυνας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας ανώτερος αξιωματικός του στρατού.

Κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε ότι 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ λίγη ώρα αργότερα, επιβεβαιώθηκε πως ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται ο Ραουάτ και η σύζυγός του.

Ο 63χρονος Ραουάτ είχε διοριστεί ως ο πρώτος αρχηγός του Επιτελείου Άμυνας της Ινδίας (CDS) από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι στα τέλη του 2019.

Επιπλέον, υπουργός της πολιτείας Ταμίλ Ναντού δήλωσε ότι η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ βαριά τραυματίες που μεταφέρθηκαν με σοβαρά εγκαύματα στο νοσοκομείο, δεν άντεξαν, ανεβάζοντας τον αρχικό τραγικό απολογισμό των νεκρών.

Νωρίτερα η Ινδική Πολεμική Αεροπορία είχε ανακοινώσει μέσω του Twitter ότι «σε ένα (ρωσικό) ελικόπτερο Mi-17V5 της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας (IAF), στο οποίο επέβαινε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου Άμυνας, ο στρατηγός Μπιπίν Ραουάτ, συνέβη σήμερα ατύχημα κοντά στην Κουνούρ, στο Ταμίλ Ναντού». «Διατάχθηκε έρευνα για να προδιοριστούν τα αίτια του δυστυχήματος», συνέχιζε η ανακοίνωση.