Skip to main content

Ινδός παραγωγός στη Θεσσαλονίκη για να γυρίσει ταινία του Bollywood

Ο δημοφιλής Ινδός παραγωγός συναντήθηκε με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη, όπου θα έχει επαφές με φορείς.

Αποτελεί έναν από τους πλέον δημοφιλείς ηθοποιούς, σκηνοθέτες και παραγωγούς της Ινδίας. Ο λόγος για τον Nilesh Malhotra που έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη το 1983 και αποφάσισε πως τώρα ήρθε η ώρα να γυρίσει μία ταινία στην Κεντρική Μακεδονία και δη στη Θεσσαλονίκη.

Για τον Nilesh Malhotra που επιθυμεί -καθώς θαυμάζει τον ελληνικό πολιτισμό - να πραγματοποιήσει στη Θεσσαλονίκη γυρίσματα ταινίας του Bollywood, η χώρα μας ενδείκνυται λόγω της πλούσιας ιστορίας και της φυσικής ομορφιάς της.

Μάλιστα ο κ. Malhotra, που ζει και εργάζεται στη Βομβάη, όπου βρίσκονται τα studio τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών και είναι η καρδιά του Bollywood, θα επισκεφτεί από σήμερα μέχρι και το Σάββατο τη Θεσσαλονίκη.

Την Παρασκευή το πρωί ο Nilesh Malhotra θα έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού, Αλέξανδρο Θάνο, και τον πρόεδρο της ΔΕΘ – Helexpo ΑΕ, Τάσο Τζήκα, προκειμένου να τους αναπτύξει τα σχέδιά του.

Για τον κ. Τζήκα η πρώτη γνωριμία με τον Ινδό παραγωγό έγινε όταν μετέβη στο Νέο Δελχί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΘ – Helexpo, Κυριάκο Ποζρικίδη, προκειμένου να έχουν κύκλο συναντήσεων, ενόψει της φετινής συμμετοχής της Ινδίας, ως τιμώμενης χώρας, στην 84η ΔΕΘ.

Κατά την επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη ο κ.  Malhotra θα μεταβεί σε αρχαιολογικούς χώρους, στη Βεργίνα και θα ζήσει στους ρυθμούς της νύμφης του Θερμαϊκού, προκειμένου να αποκομίσει πληρέστερη εικόνα για την πόλη, στην οποία θέλει να κινηματογραφίσει την ταινία του.

Για τον κ. Malhotra, η επίσκεψη στη χώρα μας ξεκίνησε από την Αθήνα, όπου είχε συνάντηση, τη Δευτέρα, με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη. Ο κ. Θεοχάρης, σύμφωνα με πληροφορίες άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πρόταση για την κινηματογράφηση ταινίας στη Θεσσαλονίκη, ενώ συζητήθηκε και η αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού από τη χώρα μας καθώς και της τεχνογνωσίας του.

Ο Nilesh Malhotra δεν είναι ο μοναδικός Ινδός κινηματογραφιστής που έλκεται από την Ελλάδα. Πρόσφατα, το Bollywood, που φαίνεται να... ψηφίζει Ελλάδα γύρισε μια φαντασμαγορική ταινία το «Die Tomorrow», στην Καβάλα. Οι συμμετέχοντες είχαν δηλώσει γοητευμένοι από την Ελλάδα και τις ομορφιές της.  

Αξίζει να σημειωθεί πως η αγορά του Bollywood αριθμεί πάνω από 2 δισεκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο και ως εκ τούτου κάθε κινηματογραφική παραγωγή αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία προβολής της Ελλάδας στην εν λόγω  αγορά.

Η Ινδία τιμώμενη χώρα στην 84η ΔΕΘ

Η Ινδία «παίρνει τη σκυτάλη» από τις ΗΠΑ που τιμήθηκε πέρυσι, για να προσθέσει το δικό της «στίγμα» στη φετινή 84η ΔΕΘ. Η Ινδία θα παρουσιάσει το συνεχώς και δυναμικά αναπτυσσόμενο οικονομικο-επιχειρηματικό προφίλ της, στο περίπτερο 13, με έμφαση μεταξύ άλλων άλλων τις νέες τεχνολογίες και τη φαρμακευτική βιομηχανία, τομείς στους οποίους διακρίνεται διεθνώς τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα αναμένονται και πολλές εκπλήξεις, ενώ συζητείται και η πραγματοποίηση ενός καλλιτεχνικού show, στα πρότυπα του Bollywood.