Skip to main content

Οινικές περιηγήσεις στη Θεσσαλονίκη με πυξίδα τα ΒορΟινά

Δείτε ποιες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 11 έως 22 Σεπτεμβρίου προετοιμάζοντας το έδαφος για τη δημοφιλή οινική διοργάνωση «Τα ΒορΟινά».

Ξεχωριστές περιηγήσεις γευσιγνωσίας με κρασιά και αποστάγματα των οινοπαραγωγών της ένωσης “Οίνοι Βορείου Ελλάδος” προετοιμάζουν το έδαφος για "Τα ΒορΟινά" την δημοφιλή οινική εκδήλωση της Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στην Προβλήτα 1, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Οίνοι Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ), λευκοί, ροζέ και ερυθροί, νέων και παλαιότερων εσοδειών, ξηροί, ημίξηροι, αφρώδεις και ημιαφρώδεις, γλυκείς και αποστάγματα, των πλέον αναγνωρισμένων οινοποιείων της βόρειας Ελλάδας, θα είναι όπως πάντα στα ΒορΟινά, στη διάθεση του κοινού για γευστική δοκιμή. Σημειώνεται ότι πέρσι οι επισκέπτες στα ΒορΟινά  που διοργανώνονται με τη συμμετοχή των οινοπαραγωγών-μελών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» έφθασαν τους 3.200.

Με πυξίδα τα ΒορΟινά από τις 11 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου σε επιλεγμένα σημεία εστίασης στη Θεσσαλονίκη, το οινόφιλο κοινό μπορεί να περιηγηθεί σε “ΒορΟινές διαδρομές” με άξονα το κρασί και ποικίλες θεματικές προτάσεις για γευστικούς συνδυασμούς, εκπαιδευτικές ενότητες, σεμινάρια και πολλά ακόμη.

Το αγαπημένο κρασί #1 και #2

Κάθε οινοπαραγωγός ξεχωρίζει κάποιο από τα κρασιά του περισσότερο. Ποιο είναι αυτό θα το μάθουμε στις δύο διαφορετικές εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, που  θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου στην κάβα Depot Des Vins και την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στο οινοποιείο Κεχρής, όπου θα γνωρίσουμε και θα δοκιμάσουμε τα αγαπημένα κρασιά των δημιουργών τους. Σε κάθε εκδήλωση θα παρουσιαστούν και θα δοκιμαστούν διαφορετικά κρασιά.

Αγαπημένο κρασί #1:

Συντονιστής: Στέλιος Μπουτάρης, οινοπαραγωγός
Κόστος συμμετοχής: 10€ / άτομο
Κρατήσεις στα τηλέφωνα: 2310 414921 & 2310 281617
Περιορισμένος αριθμός θέσεων

Αγαπημένο κρασί #2:

Συντονιστής: Στέλιος Κεχρής, οινοπαραγωγός
Κόστος συμμετοχής: 10€ / άτομο
Κρατήσεις στο τηλέφωνο: 2310 281617
Περιορισμένος αριθμός θέσεων

Λευκά βαρελάτα και ξεχωριστά

Την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στην Κάβα WineHouse στην Πυλαία. Γευσιγνωσία λευκών μονοποικιλιακών οίνων αλλά και χαρμανιών του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα που έχουν περάσει από το βαρέλι, η επίδρασή του στα χαρακτηριστικά -όψη, μύτη, στόμα- και στην εξέλιξή τους στο χρόνο, η επιλογή, η συντήρηση και η χρήση τους στην καθημερινή μας απόλαυση. Τους λευκούς οίνους θα συνοδεύσουν αρμονικά, εδέσματα από το The Prince Barsserie!

Παρουσίαση: Ανέστης Χαϊτίδης, χημικός, οινολόγος και δημοσιογράφος οίνου.
Κόστος συμμετοχής: 10€ / άτομο
Κρατήσεις στο τηλέφωνο: 2310 454187

Αριθμός θέσεων περιορισμένος.

Τοποποικιλίες & στυλ κρασιού

Ποικιλίες που δίνουν τη δυνατότητα για ξεχωριστούς οίνους και στυλ κρασιών τα οποία με τη σειρά τους αναδεικνύουν τις ποικιλίες αλλά και τον τόπο προέλευσής τους.
Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν 12 διαφορετικούς οίνους που ξεχωρίζουν για τις ποικιλίες ή το στυλ τους, ή και τα δύο, συνδυάζοντάς τους με ποντιακά τυριά Ραγιάν και αρτοποιήματα Κουκουμέρια.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στον κήπο της Casa Bianca στο πλαίσιο του 7ου Thessaloniki Food Festival.

Παρουσίαση: Βασίλης Γαλανός, δημοσιογράφος οίνου.
Κόστος συμμετοχής: 10€ / άτομο
Κρατήσεις στο τηλέφωνο: 2310 281617
Περιορισμένος Αριθμός θέσεων.

Ταξίδι στο χρόνο με την οινοποιία Μπουτάρη

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στις 19:00 ο οινολόγος της εταιρείας Μπουτάρη Βασίλης Γεωργίου θα ταξιδέψει τους συμμετέχοντες στην 90λεπτη εκδήλωση στην Κάβα Αμπατζής στον Εύοσμο πίσω στο χρόνο, με την παρουσίαση και γευστική δοκιμή επιλεγμένων σοδειών (GRANDE RESERVE ’92, GRANDE RESERVE ’99, GRANDE RESERVE ’11, ΝΑΟΥΣΣΑ ‘85). Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις νέες προσθήκες στη λίστα των Πειραματικών κρασιών της εταιρείας, το ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ ROSE ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ 2016 και το ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ ΑΦΡΩΔΕΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ 2016.

Κόστος συμμετοχής: 20€ / άτομο
Κρατήσεις στο τηλέφωνο 2310 387400
Μέγιστη συμμετοχή: 20 άτομα

Οι Οινικές περιηγήσεις με πυξίδα τα ΒορΟινά θα εμπλουτίζονται με νέες εκδηλώσεις. Μείνετε συντονισμένοι για ό,τι νέο προκύψει στη σελίδα ΒορΟινά.