Skip to main content

Inspiration: Έκθεση κοσμημάτων με διεθνή λάμψη στη Θεσσαλονίκη

Εκτός από τις συλλογές οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα πάντα γύρω από τη διαδικασία της δημιουργίας ενός κοσμήματος.

Ο Σύλλογος των παλαιών μαθητών και φίλων του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης Nouvelle Amicale διοργανώνει μια «κατάδυση» στον ονειρικό κόσμο των κοσμημάτων του Ελληνογάλλου σχεδιαστή Μιχάλη Πελαμίδη.

Ο τίτλος της έκθεσης είναι “INSPIRATION” και θα διεξαχθεί στο Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο (Γενί Τζαμί), από τις 7 ως και τις 16 Φεβρουαρίου 2020, σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης και υπό την αιγίδα του Γαλλικού Προξενείου Θεσσαλονίκης και του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.

Απόφοιτος της σχολής Chambre Syndicale de la haute joaillerie, διεθνώς αναγνωρισμένος με βραβεύσεις ανά τον κόσμο, αλλά και μόνιμος πλέον κάτοικος της Θεσσαλονίκης για περισσότερα από είκοσι χρόνια, ο Μιχάλης Πελαμίδης μας προκαλεί να μοιραστούμε μαζί του το δημιουργικό του σύμπαν.

Το κόσμημα αποτέλεσε διαχρονικά την έκφραση της πολυτέλειας όλων των πολιτισμών. Υλικά αμύθητης αξίας έπαιρναν μορφή σε χέρια καλλιτεχνών, προσδιορίζοντας τον πλούτο και αναδεικνύοντας την κοινωνική θέση των κατόχων τους.

Στα χέρια του, τα υλικά δεν αναδεικνύουν απλώς την αντικειμενική τους αξία, αλλά μετατρέπονται σε έργα τέχνης και έκφρασης. Στην έκθεση παρουσιάζονται δημιουργίες εμπνευσμένες κυρίως από τη θάλασσα και τον βυθό. Μέσα από τη χρήση διαφορετικών υλικών, όπως κοράλλια, πολύτιμοι και ημιπολύτιμοι λίθοι, χρυσό και ασήμι, ο καλλιτέχνης αναδεικνύει οργανικές, ρευστές αλλά και δομικά διαμορφωμένες φόρμες, που φιλοδοξούν να λειτουργήσουν ως «ανάσες» ομορφιάς.

Εκτός από τις συλλογές οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να μάθουν τα πάντα γύρω από τη διαδικασία της δημιουργίας ενός κοσμήματος, από τη σύλληψη και τον σχεδιασμό μέχρι την τελική του μορφή, μέσα από ένα βίντεο που θα προβάλλεται στον χώρο της έκθεσης.


INFO Έκθεσης “ΙΝSPIRATION”

Χώρος: Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο (Γενί Τζαμί), Αρχαιολογικού Μουσείου 30

Διάρκεια έκθεσης: 7 – 16 Φεβρουαρίου 2020

Εγκαίνια: Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 19:00

Ωράριο: Δευτέρα – Σάββατο 10:00 – 21:00, Κυριακή 10:00 – 15:00

Είσοδος ελεύθερη

Διοργάνωση: Σύλλογος παλαιών μαθητών και φίλων του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης «Nouvelle Amicale» σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης.

Αιγίδα: Γαλλικό Προξενείο Θεσσαλονίκης, Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες: +30 6937240239

nouvelleamicale@gmail.com  

https://www.facebook.com/nouvelleamicale